tisdag 18 september 2007

Mona Sahlin

Kollade tidigare ikväll på "Rakt på med K-G Berström" och det är allt annat än mobbat! Tänk på att man faktiskt har rösträtt till nästa val, och det är viktigt att man redan nu börjar vara vaken för de politiska debatter som ges på tv & Radio. Helst av allt ska man ju se dem live, dock lyckas jag alltid missa dessa.
Men satsar på att vara på Norrmalmstorg nästa gång Reinfeldt är där och förgyller dagen!

Nog om Reinfeldt nu, för nu ska vi snacka rött. Alltså kommer man onekligen in på Sossarna och deras partiordförande, Mona Sahlin.
Hon intervjuades av K-G och jag måste säga att man förstår väldigt lite av vad hon säger. Hon låter väldigt mycket som en hemmamorsa som ska natta sin son/dotter vilket är något irriterande när hon faktiskt pratar om så viktiga saker som politik!
Mona Sahlin var som vanligt väldigt inställsam och trevlig mot intervjuaren och skulle försöka smöra sig in hos K-G.
Dock vet väl de flesta, precis som jag, att K-G är en man som man inte smörar sig in hos. Han är en mycket kompetent man och visar aldrig sin egna åsikt när han pratar om politik, vilket han ska ha en stor eloge för!

Några saker som kom upp under programmets gång var bland annat:
  • Samtidigt som Mona Sahlin blev egen företagare, gick hon ur facket. Vad jag vet har väl alltid sossar talat väldigt varmt om facket, och att man är korkad om man inte är medlem? Dessutom bygger ju socialdemokratin på socialismen som inte vill att man ska kunna äga privata företag. Förklara dig ur det här Sahlin!
  • 1/3 av jobben som bildats sen valet 2006, beror enbart på regeringen!
  • Mona berättade att hon, Peter Eriksson & Lars Ohly hade stått häromdan och "fnissat" ihop... Trovärdig partiordförande måste jag säga!
  • Hon lät på något konstigt sätt nästan avundsjuk på det goda arbetet alliansen emellan och sa att hon skulle kunna tänka sig att åka till Bankeryd inför nästa val. Precis som alliansen gjorde till valet 2006.
  • Några trevliga (?) påminnelser också om Monas föregångare, Göran Perssons uttalanden om Mona i programserien "Ordförande Persson" kom också på tapeten. Bland annat: "Hennes styrka är inte tänkandet" eller "Man tilltror en högre politisk kompetens än hon har".
  • Hon berättade att hon INTE kommer gå till valet på höjda skatter, utan kommer låta bland annat fastighetsskatten förbli borta, samt låta jobbskatteavdraget vara kvar. Att höja A-kassan var inte heller direkt övertygande. Hon uttryckte sig i stil med "Det får vi se då" Och eftersom hon är sosse brukar det betyda "Skönt att Moderaterna sänkte A-kassan, så slipper vi göra det och få en massa onda ögon på oss"

Panelen, som ikväll bestod av Lena Mellin, Erik Fichtellius & Peter Wolodarski, ansåg att Jan Björklund är en av de bästa skolministrar vi har haft i landet och de tror även att Mona Sahlin delar den uppfattningen. Detta bevisar hon genom att låta många av hans reformer kvarstå.
De var för övrigt smått kritiska till hennes ansiktslyft av Socialdemokraterna, eftersom många inom det partiet anser det vara onödigt eftersom de redan har, enligt SIFO, mandat i riksdagen fr.o.m. 2010. Detta betvivlar jag dock väldigt stort, eftersom det är väldigt många som inte vill se "Toblerone" som statsminister, samt att hennes s.k. ansiktslyft av partiet kommer se ut som en efterapning av Reinfeldts nytänkande inom Moderaterna.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tänkte gå till motattack på flera av dina punkter, men eftersom du slitit hårt och länge med inlägget så vill jag inte ge dig den äran.
Jag vill istället ge dig beröm för en så opartisk artikel. Jag hänvisar främst till den del där du indirekt erkänner att du kan tänka dig att överväga vilket parti du ska rösta på och inte blint rösta på Moderaterna.
Du ska även ha en eloge för att ha förstått att kamratskap och beteende inte har något med politisk kompetens att göra!