måndag 20 oktober 2008

Pluggplan

Jag fick smått en chock igår när jag insåg att samhällsuppgiften ska vara klar till på Fredag, och idag fick jag en ännu större chock när jag insåg hur mycket jag kommer behöva läsa de närmsta dagarna för att hinna få in all feedback inför uppsatsen!

Men det ska nog gå bra, har lagt upp en pluggplan, så blir nog inga större problems =)

När jag lägger mina planer, så failar jag aldrig, det vet jag!

Så, till boken nu!

söndag 19 oktober 2008

God Natt

Var jättetrevligt att träffa alla människorna idag! Blev först en fika på medlemslokalen, därefter begav sig jag, Adam, Froby & Christoffer J. till söder för en fika, och senare en promenad. Var ytterst trevligt måste jag säga! Vi måste göra om det.

Imorgon blir det då skola, därefter hem och börja jobba med samhällsuppgiften, den ska ju vara klar på fredag.

Hoppas trafiken är fixad till imorgon...

Söndag

Har suttit och läst Barack Obama's bok, Att Våga Hoppas, hela dagen. Den är riktigt intressant faktiskt! Rekommenderas verkligen!

Nu blir det att slänga i sig lite mat, och sedan bege sig iväg på ett fika tillsammans med några människor från LUF. Blir nog väldigt trevligt, och ganska skön söndag =)

fredag 17 oktober 2008

Svenskaprov, Norberg & Bard.

Vem fick MVG på Svenskaprovet? Vem fick MVG på Svenskaprovet?

Inte jag... Joakim Storeide fick ett J-vla VG+...

Therese hävdade dock att det var ett starkt VG+, nästintill ett MVG. Jag hävdar dock att ett VG är alltid ett VG, inget annat. Känns skönt att mina chanser till MVG på kursen dock inte är sumpade iaf =)

Var och lyssnade på Alexander Bard & Johan Norberg idag, ytterst intressant måste jag medge! Alexander är ju en man med något kontroversiella idéer om en hel del, bl.a. om att "Jag"-et inte existerar, utan vi existerar bara genom våra kroppar, dvs. ett X-antal miljoner atomer som sitter ihop. Själen existerar därmed alltså inte.

För övrigt en förhållandevis intressant diskussion, med allt från liberala filosofer till sexköpslagen och legalisering av narkotika.

onsdag 15 oktober 2008

Isak Bergdahl

Förresten, glömde kanske notera det... Man får fram en hel del spännande om man googlar Isak Bergdahl. Det mesta förhållandevis oetiskt.

Klicka här så får du se själv!

Undra just ur vilken synvinkel han kommer debattera imorgon... En sak är klart, den killen har aldrig min röst till några fortsatta uppdrag inom LUF.

Klockan är tio och det är dags för ekot

Partiledardebatt då idag, denna gång från Riksdagens Plenisal. Underhållande måste jag medge, även om det inte blir svårt att tvingas erkänna något så uppenbart. Jag befann mig på läktaren, som vanligt, skrattandes till alla otroligt underhållande partiledare som alltid bjuder till med en och annan ordvits.

Annars då, köpte Barack Obama's bok igår, lite speciellt kan tyckas då jag inte vill se honom som President för USA. Dock har jag bestämt mig för att ge killen en chans, och tänkte läsa boken "Att våga hoppas".

Det ska erkännas att det inte bara är av denna anledning jag ska läsa boken, det finns faktiskt ett extra plus med i sammanhanget, nämligen att jag senare ska skriva en uppsats om honom till Samhällskunskap B.

Så gör man två flugor på smällen! eller vad det nu heter...

Imorgon blir det då skola, med allt vad det innebär. Matte, biologi & kinesiska står på dagordningen. Därefter blir det att åka hem. Har bestämt mig för att ägna min tid allt mer åt skolan istället för politiken. Bra så.

Överväger att åka en sväng förbi Café Liberal imorgon också, LUF's veckofika där vi alltid bjuder in olika talare som pratar om olika politiska angelägenheter. Imorgon står då en ideologisk debatt på dagordningen där, mellan Isak Bergdahl (Förbundsstyrelsen, LUF) samt Paula Röttorp (Folkpartiet, Stockholm).

Det om detta.

lördag 11 oktober 2008

Arla morgonstund

Nu sitter jag utanför Pressbyrån i Tullinge och väntar på Froby. Ska sedan få åka med honom till Viking-terminalen.

Väl där ska vi åka till Mariehamn på konferensresa med våra kära partister!
Blir bara till ikväll, så ni behöver inte sakna mig alltför mycket.
Om det går så ska jag försöka Blogga på plats, dock vet vi väl alla hur mottagningen brukar vara ombord på dessa båtar...

Nu kom Froby med mor och tillhörande bil, hörs sen!

söndag 5 oktober 2008

Västerås


Froby och Susan är glada efter helgen

Västerås


Är nu på väg hem från Susan och Västerås. Har varit en väldigt trevlig helg, avkopplande och bra. Känns så kul att ha hunnit träffa Susan på riktigt!

Nu sitter jag och Froby på bussen mot tåget. Är tillbaka i stan vid ett.

fredag 3 oktober 2008

Blickar framåt

Oktober kommer bli en riktigt händelserik och rolig månad!

Här kommer ett axplock:

Imorgon ska jag som sagt till Susan i Västerås, nästa lördag blir det kryssnings-konferensresa med Folkpartiet, den 25e kommer släkten och stannar drygt en vecka, blir även en kryssning då. Till detta kommer jag även att gå på mitt första Kultur och Fritidsnämnden-möte, vilket känns riktigt stort!

Jag är ju då enligt efterforskningar den yngsta att få ett politiskt uppdrag i Botkyrka kommun.

Jag ska även ingå i föreningsutskottet, och blir då att gå på första mötet även där då denna månad. En sak dock som förbryllar mig är, att jag ska ingå i dialoggruppen för Hallunda/Norsborg.

Detta är ganska intressant, då jag inte bor där, dessutom är den gruppen förhållandevis stor redan, och Tullinge-gruppen är betydligt mindre - dessutom har inte Fp någon representant i den gruppen...

Ska prata med Moa idag och fråga om det verkligen ska vara så här...

Bloggproblem & Susan

Hmm... Inser just nu att jag har haft rätt stora problem med bloggen, då inget av det jag har skrivit i veckan har publicerats... Undantaget ett inlägg igår när jag var på stan. Detta ska dock vara åtgärdat nu, så då är det bara att köra på igen!

Imorgon blir det att åka till Västerås för att hälsa på min goda vän Susan! Ser verkligen fram emot det, och ska inom kort ta kontakt med en viss mr. Froby och sen ska vi boka biljett tillsammans så vi inte åker med olika tåg. Sånt kan vara lite dumt.

torsdag 2 oktober 2008

Var nyss på ett väldigt givande möte med

Var nyss på ett väldigt givande möte med Joanna, relativt ny LUF-medlem, som har fått uppdraget från LUF-Södertörn att styra upp våra cafékvällar! Hon har många supersmarta idéer och man blir verkligen inspirerad av henne!

Nu springer jag till Gallerian för att möta Isabell och Maria och sen blir det att gå en sväng på stan.

Hörs senare!