måndag 31 december 2007

2007-2008

Gott nytt år allihopa!! :D

Max hälsar också! ;)

Stan!


Blev en sväng till stan för att dricka Latte med Anna och Max

söndag 30 december 2007

Ikea och morgondagsplanering

Sjukt trött blir man efter en heldag på Ikea med Max! Inte blir det bättre heller av att sedan springa vidare till Media Markt.. Trodde faktiskt att fötterna skulle brinna upp när jag väl satte mig ner hemma i köket igen. *puh!*

Men lyckligtvis hittade jag ett par tofflor på Ikea! :D
För övrigt såna som jag & Amanda köpte för flera år sen som jag nu trodde var slut!! Helt otroligt, och vad glad man blir efter såna upptäckter!

Inför morgondagen: Kliva upp, sprätta champagneflarran och party hela dagen lång och slockna 23,59. Eller nåt... Tror jag måste planera om det där lite, eller nåt sånt.

lördag 29 december 2007

Sista lördagen år 2007, känns...vemodigt

Jaa, blev ju inget till inlägg igår efter att Max anlänt, men ska dra en snabb resumé:
  • Max kom
  • Max Somnade
  • Jag låg och läste & lyssnade på musik 2½ timme medan Max sov
  • Vi vaknade samtidigt idag
  • Idag var Max trött och inte jag
(Max påpekar att han inte somnade direkt, utan först fikade och liknande. Men i korta drag, det här är vad som hände!)

Nu satte han på en Metallica-skiva som han köpte under dagen, och ärligt talat jag förstår varför den människan har huvudvärk ibland! Alltså jag klarar knappt av det här, och vi har hittills hört EN låt!! Herre gud, och det värsta är att han sitter och diggar med..

Det är i såna här situationer man har en del val:
  1. Ring snuten.
  2. Stryp Max.
  3. Stäng av oljudet.
  4. Gå och blanda en Treo och samtidigt ge Max en sömntablett så han somnar (om möjligt) snabbare än igår så man kan stänga av.
Hmm... Kom faktiskt på en sak!
Köpte en till blekning idag! Dessutom innehåller den här INTE ammoniak, vilket känns en hel del lungande! Är inte ammoniak i hårprodukter förbjudet i Sverige?
Funderar på om jag ska prova bleka mer idag, eller om jag ska göra en inpackning först. Köpte det också, så jag är förberedd - eftersom det lär behövas!

fredag 28 december 2007

Intressant...

I väntan på...

Oj, glömde visst bort att blogga igår! Nåja, sånt som händer när man har ett minne som jag..

Om ungefär en timme landar Max på Arlanda, sedan ska han väl ta sig genom alla jävla kontroller och skit. Funderar på om jag ska möta honom på T-centralen, eller om han får åka hit själv? Visserligen är det väl inte så kul att åka själv med pendeltåget så sent, men å andra sidan så är ju det precis vad jag får göra om jag ska möta honom!
Nåja, han skulle ringa mig när han var på Arlanda, så får vi se hur jag gör.. Är ju lite lat också, haha!

Gårdagsnatten:
Jag bestämde mig för att "nu jävlar är det dags, nu ska det svarta bort!"
Sagt och gjort, fram med blekningen (från H&M) och tryckte i den. Stank som fan gjorde det, typ en blandning mellan ammoniak och salpetersyra? Nåja, speciellt hälsosamt luktade det inte..
Efter en halv timme tyckte jag mig inbilla mig lite resultat, och då var det ju också dags att tvätta ur krämen.
Ställer mig i duschen, börjar tvättar ur det och känner återigen den där sträva känslan som bara uppnås efter en ordentlig blekning. Änligen tänker jag! Nu är det borta!

När jag kollar mig i spegeln ser jag till min förvåning att inget har hänt. Det blonda har blivit någon nyans ljusare men den svarta skiten sitter kvar *hmpf*
Blir nog att försöka mig på en till hemblekning (Inte H&M) och se hur det går, skillnaden blir bara att den gången blir det personligt. Jag vs. svart hårfärg! Bara en kan segra...eller nåt?

Upptäckte faktiskt imorse....okej, klockan var 2! Men iaf, upptäckte det svarta trots allt har gett med sig lite, det är något mattare i färgen och jag har faktiskt några väldigt tunna blonda slingor!
Haha, där fick du jävla hårfärg var första tanken! :D

Nä, nu ska jag dricka lite te... Kanske bloggar efter att Max har kommit...?

onsdag 26 december 2007

1000 Meere!

Så sjukt bra låt! Måste lyssna, och måste älska...!

tisdag 25 december 2007

Känns helt hemskt, ungefär som att jag tynar (eller heter det tyner?) bort! Max är borta i jätte många dar till, dvs imorgon är det 3 dagar tills han kommer hem. 28:e alltså..

Vet inte vad fan jag ska göra fram tills dess!? Visserligen har jag några projekt på G, men ändå! Är ju som van vid att avsluta kvällen med att utvärdera dan med honom...

Nää, får bli ett kort inlägg nu... Ska sova nu, god natt!

Jag är pissnödig...

Undrar om man ska gå på toaletten...? Börjar bli lite småkris nu faktiskt! :s

måndag 24 december 2007

Latte


Jag och Anna har nyss sett filmen ''förtrollad'' och dricker nu Latte på centralen. God Jul från oss!

söndag 23 december 2007

Joakim till Anna: "Om Patte vore tjej, undra' vad han skulle heta då....*Tänker på blandningar mellan Anna & Patte* Panna kanske!"

På stan


Haha! Det här sprang jag & Anna på inne på en butik inne i stan. Otroligt roligt! Haha

lördag 22 december 2007

Två dar på stan

Igår var man då på stan heeeeela dan, hur trött som helst när jag väl kom hem så jag somnade ganska direkt! Missade t.o.m. På Spåret! Måste vara hel skandal, nåja tur att man spelade in det ;)

Dagen då:
Vaknade vid 9 och gick direkt och duschade och satte mig sedan och drack en kopp te innan jag bestämde mig för att "Om jag ska slippa trängseln på stan måste jag åka NU", så det var bara att hoppa i kläderna. (Talesätt, inte bokstavligt även om det vore roligt)
Så jag pluggade i hörlurarna, satte på Tokio Hotel, drog upp volymen på iPoden och drog iväg på stan. Det slog mig efter en stund vad jag pratade med en kompis om igår, att när man går själv på stan ser man så ensam ut. Typ som att ingen vill umgås med en. Fick lite ångest faktiskt, så drog upp volymen lite till och gick vidare.

När jag sprang mellan butikerna slog det mig en sak, Gud vad mycket jag vill ha! Skulle lätt kunna köpa mina egna julklappar! Så om ni har problem med att komma på vad ni ska köpa, lämna över ansvaret åt mig, haha!

På väg hem kommer det som vanligt en sån där tiggare som spelar fiol in på tåget. Typiskt tänker jag, eftersom fiolen har en märklig förmåga att lyckas tränga igenom mina plug in-lurar. Så jag drog upp volymen lite till, denna gång nästan så mycket att trumhinnorna sprängs. Men jag hade bestämt mig, han ska INTE lyckas få mig att lyssna på den skit han spelar! Inte efter denna krävande dag med ekonomitänkande, ångest & stress på stan! No way man!
Hellre lyssnar jag faktiskt på Bill när han vrålar om den där jävla monsunen han uppenbarligen aldrig tar sig ur, tragiskt egentligen. Man tycker som lite synd om honom, han har ju varit där ett par år nu.

Hur som helst, ska väl sparka liv i min far nu.. Misstänker att han ligger och snarkar på soffan. (Min misstanke grundar sig på att halva huset skakar av oljudet, som för övrigt härstammar från vardagsrummet)
Dags att bege sig ut på stan en sista sväng, antar att det blir Kista (De enda som har öppet) för att hitta något åt mor i julklapp. Från far alltså, jag har ju redan fixat mitt =)

fredag 21 december 2007

Naturhistoriska


Är på naturhistoriska med Max. Någon som känner igen huvudet?

Jullov


Nu ansluter även jag mig till skaran som har jullov. Känns skönt, ikväll blir det att skriva en uppsats i samhälls alternativt naturkunskap. Känns dumt, men så kan det vara

"Ingen vila idag alltså..."

God Morgon!

Eller snarare Förbannade Morgon.... Lyckades inte somna en minut före 5, och sen skulle man upp 6 hade jag tänkt mig, men drog mig till 6.30 faktiskt. Har ju lite föraning om hur dagen kommer urarta sig:

  • 8.45. Avslutning på skolan med julshow
  • ~10. Ringa Max och kolla vart han är
  • ~10.30 möta upp Max (med familj?)
  • 12.30 (senast). Vara på Cosmonova och hämta ut biljetter till filmen
  • 13.00 Filmen börjar. Någon om havet, lät intressant faktiskt!
  • ~15.30-16.00 Möta Isabell för att julhandla
  • Måste någon gång här även hinna förbi Sabis och hämta ut julklapp åt mor & far..

Låter kanske inte mycket, men är helt klart stressande i alla fall!

Så därför ska jag nu sätta mig ner med min kopp te.....Nej fan, måste börja göra mig i ordning ska ju åka snart. Fuck! Ingen vila idag alltså...

torsdag 20 december 2007

Fikastund!

Jaa då kom en bekant förbi med lite nybakat lussebullar, myspys!
Dags att dra fram vattenkokaren och sedan sitta ner och doppa och äta! :D

Hemma idag

Jaa, jag är hemma idag igen. Jag vet att jag faktiskt hade kunnat gå till skolan idag, och faktiskt hade planerat det också! Men nu blev det inte riktigt som det var planerat...

Nåja, lite lat måste man ju få vara ibland.

Eller jag kände kanske efter lite för mycket imorse helt enkelt. Nåja, nog om detta..

Funderar på om jag ska börja skriva den numer omtalade labbrapporten, eller inte... Jag hinner ju visserligen även om jag inte börjar direkt, men vi får se. Kanske lika bra att göra bort det direkt?

Nån som känner för en promenad idag?

onsdag 19 december 2007

Dagssammanfattning

Herre gud, har varit hemma hela dan utan att blogga...

Nåja, har visserligen inte hänt nåt idag, så har väl inget att rapportera allmänheten om.

Borde verkligen göra min labbrapport nu, men Emil säger att man har hela dan på sig imorgon att lämna in den, dvs ända fram till 23.59. Vet inte om jag kan tro på det riktigt, men blir väl så illa tvungen är lite för lat för att börja skriva nu.

Dagen iaf:
Vaknade vid 6 av att klockan ringde, på ett inte alltför gott humör. Kom på att jag skulle ha sovmorgon idag. Upp, stänga om klockan och sen somna direkt.
Vaknade sedan 6,15 för att klockjäveln ringde igen, hade glömt bort att ställa om det alarmet. Efter att det var fixat återgick jag till min skönhetssömn.

Klockan 8 ringer klockjävlarna direkt, dessutom känner jag att jag bara måste hosta! Sagt och gjort, hostar lite... eller njaa, var liksom världens slempropp som var lika stor som halva isberget på Grönland.
Jag bestämmer mig för att kanske stanna hemma idag, onödigt att gå dit och smitta ner alla andra. That's so a lie! Egentligen var jag bara för lat för att kliva upp, dessutom är det ju roligare att vara i skolan när man är ännu mer förkyld än jag var idag =)

Nä gott folk, sängen kallar... Men är ju den där labbrapporten.. Nåja, får se hur det blir. God Natt!

SF

Var in på SF Sergel idag:

Joakim: Den här filmen 'Förtrollad', den finns bara på originalspråket va?
Luckperson: ööhh...
Joakim: Alltså så den inte är dubbad eller nåt..?
Luckperson: Kan kolla...

Väntar och väntar, han var verkligen inte snabb alltså..

Luckperson: Alltså vad är det för film egentligen?
Joakim: Hmm... Det är ju den nya filmen..
Luckperson: Jaha.... Tror inte jag ve...
Joakim: Men ni har ju två stora skyltar där! *pekar mot fönstret*
Luckperson: Jaa, kanske det.. Har den haft premiär än?
Joakim: Alltså vet du jag har ingen aning... *Kollar på skylten* Den 21:a December, Nej alltså
Luckperson: Jaha... *Väldigt borta*

Efter typ en timme eller nåt:

Luckperson: Nej, den finns bara på originalspråket.
Joakim: Tack, då vet jag
Luckperson: Du vill inte köpa bilje...
Joakim: Nej!! Jag har bråttom

Jag rusar ut ifrån SF och får återigen uppleva den fullkomliga stressen som ständigt infinner sig i Stockholm vid lunchtid. Härligt när det går undan. Upptäcker att tåget går om 10min, springa eller vänta på nästa?
Efter denna händelse sprang jag

tisdag 18 december 2007

Bild


Bara en liten bild från Tullinge

måndag 17 december 2007

söndag 16 december 2007

Söndagmorgon

Jaha, det blev visst en väldigt kort nattsömn även denna natt... Vaknade för drygt en timme sedan klarvaken, och hur mycket jag än försökte så kunde jag inte somna om. Så morgonen har så långt spenderats med att kolla lite olika klipp på Youtube. Faktiskt riktigt underhållande, emellanåt.

Det man bör göra är faktiskt att kolla alla tänkbara klipp med parodier på Carl Bildt! Det är faktiskt riktigt roligt, och Göran Gabrielsson är ju en kung på imitationer av alla dess slag - även värt att kolla upp honom.

Nu ska jag nog vandra iväg och kolla om DN kan ha anlänt, eller om man måste läsa nätversionen. Måhända dock att pappersversionen är något bättre. Trots att jag är en relativt miljömedveten person, så är det ändå något speciellt att vakna upp på söndagmorgon, hämta tidningen och lägga sig i sängen och läsa. Riktigt mysigt faktiskt =)

Nä, vi får väl se vad dagens politikämne blir, för er intresserade kan jag tänka mig att det handlar om utrikesfrågor. Håll ett öga på bloggen under dagen!

lördag 15 december 2007

Lördag

Då var det lördag, en av de dagar som så många människor går och längtar till hela veckan. En dag då många antingen ligger hemma och är bakis efter gårdagen, eller planerar att bli det för morgondagen. (Många ska ut ikväll alltså, om du inte fattade det)

Själv känner jag mest ett skönt lugn över den här helgen, inga prov på G, inga inlämningsuppgifter som ska in innan jul. Dessutom vet man att på måndag är det den sista måndagen i skolan det här året, vilket känns fantastiskt skönt!

Inte för det, dagarna på cyber är ju riktigt softa och kan faktiskt vara riktigt roliga, men är ju ändå nåt speciellt med lov.

Nä, nu ska jag röra mig utåt på stan. Hörs!

fredag 14 december 2007

Partikoll


Tror inte jag ska behöva utfärda någon varning här...

Gjorde även den klassiska "Partikollen" på Aftonbladet idag under Naturkunskapen. Dock fungerar inte det testet nu, så jag gjorde det på DN istället för att kunna visa här mina resultat. Det är lite speciellt faktiskt...


Undrar om man är borgare? :O

Snögubbe


Då sitter man här med lite lätt huvudvärk och är inte det minsta trött... Beror kanske på att jag vaknade till för nån timme sen.. Strax före På Spåret för övrigt!

Nåja, än så länge har kvällen ägnats åt att kolla på just på spåret och nyss gjorde jag en snögubbe på Facebook! =)
Bild här!

Fredag morgon!

Då sitter man på den här lektionen som i folkmun troligen kallas "Digital Bild". Personligen föredrar ju jag att kalla den "lekstuga". Detta eftersom mer än halva klassen sitter vid datorerna och spelar diverse spel för att på så vis undvika att utföra det jobb som förväntas av oss. Man skulle visserligen kunna fråga, vad förväntas av oss? Jaa det var ju just det - ingen vet!
Dock hörde jag nyss att det åtminstone är en i min klass som kommer få MVG i slutbetyg, det är visserligen endast han & en till från F4 som har varit och betygssnackat än, så mycket hinner ju hända!

Alldeles nyss spelade även jag ett spel kallat "McDonalds Videogame", lite smått underhållande faktiskt i den annars så grå vardagen.

Ska väl kanske passa på att redan här utfärda en liten politikvarning innan jag fortsätter. Detta på begäran av läsarna, och enligt min räknare så verkar ni ju faktiskt vara fler än vad jag trodde! Väldigt roligt det.

Tänkte bara sammanfatta det nya EU-fördraget som igår skrevs på av statsminister Fredrik Reinfeldt (m) & EU-minister Cecilia Malmström (fp), det kommer innebära att Sverige, tillsammans med de andra 26 EU-staterna få en gemensam president respektive utrikesminister. Detta eftersom man anser att det "gamla" systemet där olika länder blir s.k. ordförandeländer är lite förlegat, och kanske funkade bra när det systemet infördes, dvs någon gång för en så där 30år sedan. Då ska man också komma ihåg att EU inte alls såg ut såsom idagsläget, främst kan man väl säga att skillnaden är att vi idag är många fler länder!
Att vara närmare 30 länder som alla ska vara ordförandeland med jämna mellanrum kanske blir lite krånligt.

Man skulle också kunna se detta som avlastande för både statsministrar & utrikesministrar så att de kan få fokusera mer på sitt land istället för att i tid och otid bli störda av alla dessa olika möten och liknande som de är bjudna på. Detta skulle eventuellt i praktiken kunna innebära att vi kanske skulle kunna få se mer av Fredrik Reinfeldt i sverige, på sveriges gator och torg, istället för att få se honom strosa runt i Bryssel.
Icke att förakta Bryssel, för det är dock en av de bästa beslut Sverige har gjort när vi gick med i EU - men samtidigt ska vi komma ihåg att de svenska väljarna väljer vilka som ska styra Sverige, inte Bryssel.

Nåja, det om detta så långt. Nu ska jag läsa Bildts blogg och sedan får vi se hur resterande timma spenderas, kanske med att göra lite nytta?

torsdag 13 december 2007

Here we go again

På väg hem från skolan sprang jag rätt in i vändkorset, som vanligt

och krossade genitalierna, som vanligt

Självklart SL:s fel, inte mitt - aldrig mitt!

Roligt?


Robin ville att jag skulle skicka en rolig bild åt honom. Skickade denna och fick svaret ''jag är kåt''. Otroligt men sant, dock är jag osäker exakt vad han var kåt på, om det var läraren, mig, bilden eller kanske hans tjej... Eller i själva verket något helt annat? Det är det som är så spännande med Robin, man kan aldrig vara säker på något

Även kyrkan

...har idag ringt in julen. När jag kommer ut på vasagatan på morgonen hör jag hur Klarabergskyrkans klockor slår och slår, jag antar att detta beror helt och hållet på att det råkar vara lucia idag. Man hälsar således julen välkommen. En högtid som är den absolut största tradition vi har i västvärlden idag, som mer och mer flyttas från kyrkan. Men man kan ju fråga sig varför? Är det möjligtvis så att folk inte längre tror på något som folk har trott på i nära 2000 år?
Verkar ju lite otroligt om man frågar mig, men det skulle kanske kunna vara så att folk helg enkelt inte vill vara kopplade till en organisation som föraktar en tiondel av jordens befolkning, och kanske till och med mer än så?

Jag talar självklart om jordens alla homosexuella. Det finns idag runt 10% som är öppet homosexuella, och idag föraktas av en av västvärldens största organisationer. Otroligt att kyrkan inte kan ställa sig i ledet och helt enkelt acceptera att världen inte ser likadan ut som den gjorde på Jesus tid.... Eller stopp ett tag, vi kanske ska reda ut saker och ting, var det inte så att det faktiskt fanns homosexuella redan då? Om inte jag missminner mig helt så var väl en av Jesus närmaste vänner homosexuell..?

För att återgå till kyrkan som helhet, så kan vi ju också komma ihåg att kyrkan genom alla sina år som den största centrala makten i världen har låtit avrätta tusentals människor pga en hel massa olika anledningar, däribland att många var naturvetenskapsmän. Intressant, men detta kan bli långdraget. Dessutom måste jag gå, bloggar mer sedan!

tisdag 11 december 2007

Prov


Då var man klar med provet, gick fort faktiskt. Nu ska man bara försöka hitta ut. Inte det lättaste alltså

Sovmorgon/sovdag?

God dag!

Har vaknat för dryga timmen sen, börjar ju inte förrän 15.00 idag! Tyvärr är det ju inte alltför stor glädje i det, eftersom jag då ska infinna mig på Gymnastik & Idrottshögskolan som jag inte riktigt vet vart det ligger... Nåja, får väl höra av mig till någon i klassen som skrev det förra provet där!
Slutar ju först 17.00 idag, så har inga större planer på G för dagen, annat än att försöka övertala Jenny (matteläraren) om att vi ska få vara lediga imorgon... Vore ju som rätt lämpligt så här dagen efter NP...? =)

Nåja, ska nog gå och koka mig lite kaffe nu... Dvs, be far koka åt mig!
Han har inte heller börjat än, utan börjar också 15 idag! Så vi åker med samma tåg, kul med lite sällskap ibland.

Nej, måste gå nu!

Ryssland...?

På begäran

VARNING! Följande text kan innehålla spår av politik, iakta därför största försiktighet när du läser detta!


Tänker inte ens kommentera Nk-provet från dagen, men jag misstänker att det hade kunnat gå något bättre!

Jag överväger lite smått att faktiskt anmäla mig som intresserad till att åka till Ryssland i Februari och representera Muf...?
Tror det skulle kunna vara rätt lärorikt, dessutom är ju Februari som bekant en månad då inte speciellt många prov är på tapeten. Mitt arbete som representant skulle i så fall innebära att jag ska prata på antingen skandinaviska, ryska eller engelska om MUF, hur vi arbetar, värvar medlemmar samt vad vi står för.
Antagligen lär det väl bli en del diskussioner och överlägningar om hur den ryska politiken ser ut och hur vi ser på den i Sverige & framförallt MUF.

Återstår att se hur jag gör med detta, men skulle helt klart vara intressant och säkerligen lärorikt att åka en helg till Ryssland. Antagligen meddelar jag kansliet att jag är intresserad så får vi se vad som händer sedan. Känner på mig att mina chanse är rätt små...

måndag 10 december 2007

Stort ögonblick


Glömde ju lägga upp den här bilden tidigare. Som jag har skrivit tidigare mötte jag ju Nattis när hon som bäst höll på att prova skor. Här ska hon nu slänga de gamla. Stackars skor, alldeles ensamma och övergivna ligger de nu i en papperskorg i kulturhuset. *snyft*

Morgonrapport

Jaha, god morgon världen säger jag då nu!
Sitter i köket för tillfället, älskar denna funktion med laptops att man kan sitta precis vart som helst! =D
Lyssnar just nu på Rix FM som vanligt, men idag sänder de från Gran Canaria! Måste verkligen vara superskönt att dra iväg en vecka till utlandet så här mitt i December innan jul och allt.
På tal om det, även Max åker ju till Tunisien den 21:a December och firar således jul utomlands. Är lite lätt avundsjuk så att säga ;)
En annan sak är ju också att mina kusiner (Amanda & Miranda) åker till Thailand i slutet på December och blir där i drygt tre veckor. (Som vanligt)

Nåja, för att återgå till mig själv. Jag klippte av en slinga från mitt hår nu under morgonen för att provbleka lite och se hur det blir om jag bleker allt. Resultatet var något förvånande, det var delvis blont - speciellt i topparna, men ändå förhållandevis svart fortfarande...
Kan visserligen bero på att jag kanske inte fick in färgämnena ordentligt i själva tofsen. Återstår att se hur jag gör till eftermiddagen, en sak var i alla fall klart! Mitt hår pallar med även en blekning!
Var ju lite småorolig att det inte skulle göra det, men som sagt så pallar det med en sån behandling.
Dessutom så noterades det att det inte heller blev oranget som jag också misstänkte - alltså är det väldigt många fördelar med att bleka! =)

Nåja, hur som helst. Ska nog kanske återgå till att göra ingenting, alternativt börja packa väskan lite. Mycket att komma ihåg under dagen, både redovisning i engelska samt prov i Naturkunskap!
Inte kul, inte kul alls.. Men så kan det vara.

Over and out

söndag 9 december 2007

Söndag!

Så här långt har dagen varit rätt lugn, blev att åka iväg och köpa lite pizza bara till middag och strax en promenad med bordellmamman!
Överväger lite grann vad jag ska sysselsätta kvällen med, antingen att bleka håret eller plugga Naturkunskap. Prov imorgon!
Visserligen skulle jag kunna plugga medan jag bleker, men så smart kan jag ju inte vara! Då spricker ju dessutom hela bilden av att gamla Asta sitter med sina pappiljotter i håret och dricker te framför tv:n.
Nej! Man kan absolut inte plugga medan man bleker håret, skulle förstöra hela känslan helt klart!

Hörde förresten att det är Love Actually ikväll, återstår att se om man väljer att kolla på den eller inte. De flesta påstår ju att den är bra och att alla har sett den. Det skulle nu kunna vara så att jag, precis som vanligt, är undantaget som bekräftar den omtalade regeln!
Dock osäkert, skulle kunna skriva en rad om detta efter filmen så det blir utrett.

Skulle också vilja passa på att tacka Douglas! Om du bara visste hur fantastiskt det känns att, när man kollar mailen på morgonen, finna en kommentar från bloggen där du beskriver min otroligt dåliga svenska grammatik!
Förresten, är du säker på att jag inte duschade med kläderna på? =P

Vansinnigt rolig dag!

Måste bara säga att jag har haft en sjukt rolig dag idag! Otroligt länge sen sist alltså! Hade nästan glömt bort hur offantligt kul man kan ha, bara man vill och anstränger sig lite - och så klart i det rätta sällskapet.

Jag drog på mig kläderna, duschade och allt det där och drog in till stan vid 2-tiden för att möta upp Elin & Nattis.
Telfonsamtal:
Jag: Vart är ni?
Nattis: Vi är som här på dinsko.
Jag: Jaha, då vet jag ju precis *ironi*....Finns ju hur många som helst!?
Nattis: Joo..eller vänta! Vi är på skopunkten!
Jag: Haha, det gjorde ju saken lättare, hittar inte till någon skopunkt liksom!
Nattis: Joo...
Jag: Men ligger det vid Åhléns?
Nattis: Nej, det tror jag inte...Du får prata med Elin!
Elin: Va? Vi är på skopunkten
Jag: Men ligger det vid Åhléns?
Elin: Kanske, joo... Inte så långt ifrån.
Jag: Den mittemot Åhléns? Den nya? Feetfirst?
Elin: Ja! Det är det!

Otroligt, men sant!
Som jag har skrivit i bloggen tidigare, så käkade vi ju asiatisk mat och där uppkom några roliga citat. De flesta á la Nattis!

Nattis mamma ringde
Nattis: "Men jag är med Elin & Jocke..... Men Elins kompis!.....Samma kompis som alltid"

Nattis: "Mättheten kommer så här 'voff'....inte smygande, utan 'voff"

Nattis utbrister plötsligt mitt i maten "Det var nästan en vecka sen jag drack mjölk sist!"
Jag: "Jaha? Är detta något du brukar göra ofta?"
Nattis: "Njaa, blir ju som en del. Först till frukost nåt glas, sen 2 glas till lunch och 2 glas till middag. Sen blir det ju 2 glas till pepparkakan också!"


Nattis: "Jag tror jag har fått en muskel här" *pekar på armen*
Jag: Jaha?
Nattis: "Jag har som typ ont här.... Tror jag har fått en här också!"

Nattis: "*Host host*......öhh..."
Tystnad
Nattis: "Man måste ju prova hosta på olika vis så man vet vilket som är mest effektivt?"

Nattis: "Skulle vi kunna få beställa efterrätt?" *Väldigt frågande*
Servitris: "Den ingår ju..?"
Nattis: "Jag vet"

Efter att Nattis har berättat en relativt lång historia...
Elin: "Va? Vad sa du?"

Jag: "Jag måste nog verkligen trycka på lite grann om att få tandställning alltså, jag biter mig så ofta i tänderna!.....läpparna, läpparna menar jag!"

Nattis berättar att hon ville ha en vandrande pinne som liten..
Nattis: "Men jag har tänkte på en sak... Om man rycker bort benen ifrån den..?"
Jag: "Då vandrar den inge' mer"
Elin: "Då blir det en kvist"

Efter all denna galenskap drog vi oss mot tunnelbanan, men först köpte vi den sedvanliga latten!
Vi skrattar ju konstant så klart..
Nattis: "Nä, nu får ni sluta skratta annars kissar jag på mig."
Elin erbjöd henne att få kissa i papperskorgen, men hon avstod - trots att jag lovade att stå med jackan och täcka henne!
En kort stund senare;
Nattis: "Nu är det lugnt..."

Hörrni tjejer, nu får ni faktiskt se till att börja åka hit oftare! Vill & måste få uppleva fler såna här galna kvällar! =D

lördag 8 december 2007

Mat i Vasastan


Vi Käkade asiatisk buffe i vasastan

Fika


Nattis här, Elin på andra bilden

Fika



Fika på stan


Var och fikade med Nattis och Elin idag. Nattis här på bild!

Fredag


Lite fredagsgott hemma hos Fredrik. Kollade idol och hade allmänt trevligt. Vad göra nu då? Blir att kolla på nån film på canal+ nya boxen kom ju idag! Jippie! Men först, koka lite te

torsdag 6 december 2007

Otroligt begåvat


Det är numer bevisat, vi som bor i Stockholm är så otroligt självupptagna att vi tom måste ha ''norrland'' som dagens ord i morgontidningen. Otroligt, och framförallt väldigt underligt. Skärpning nu va?

onsdag 5 december 2007

Hjärnskakning..?

Orkade inte gå till skolan idag, hade alldeles för ont i nacke, rygg & huvud. Pratade med en läkare idag, som bekräftade Hjärnskakningsteorin och på alla symptom jag har så måste det vara det.
Vi får väl hoppas att jag orkar imorgon istället!

Läkaren rekomenderade (tvingade) mig att ligga i sängen hela dan och bara vila för att hjärnan ska kunna återhämta sig fortare. Tar tydligen betydligt längre tid annars. Resultat? Jag har inte legat i sängen sen jag klev upp :P
Jag fick inte heller kolla för mycket på tv eller läsa för mycket eftersom hjärnan måste jobba så mycket då, alltså sitter man vid datorn & kollar tv hela dan! Smart som man är...*hrm*

Fast jag tänkte lite grann som så att jag har ju ingen hjärna egentligen, utan njurar.. Har jag då fått en njurskakning eller?
Inga njurstenar än iaf, men kanske inte är en vanlig komplikation heller..

Orkar verkligen inte skriva mer, allt bara värker sönder mig! Blir kanske att blogga imorgon, vi får se.
God Natt

En fd. kompis

Kan inte ens i min vildaste fantasi tänka mig att någon lever ett helt perfekt liv där man aldrig blir osams eller besviken på någon annan människa.

En sån här incident hände mig i måndags. Jag träffade en kompis på stan för, vad jag trodde, skulle bli en trevlig lunch med en del att prata om eftersom det var ett tag sen sist. Till min, till en början, förvåning skulle även en till kompis möta upp oss och hänga på. Trevligt trevligt tänkte jag och planerade om en hel del denna dag bara för att kunna träffa dessa två personer. (I synnerhet den första)

Vi gick ut på stan en sväng innan vi gick och käkade, på stan ska jag bara säga att det var riktigt bra att den andra kompisen (Leila) dök upp, annars hade det nog inte alls blivit lika roligt!
Ju längre tiden går, desto mer obekväm börjar jag känna mig i sällskapet. Det visade sig nämligen att det alla mina andra kompisar har sagt om Ylva, det är en dryg, otrevlig, besserwisser som bara tänker på sig själv och fullständigt försöker förneka sitt förflutna och hatar när det går bra för andra! Allt detta visade sig vara sant. Jag kände mig förvånad, sviken och samtidigt förlöjligad på något sätt. Här har jag liksom försökt vara hur trevlig som helst och tycker det är skitkul att träffa folk från högstadiet igen. Men tydligen var inte denna känsla ömsesidig.

Kanske ska berätta en liten incident som hände i nian, jag blev då tillsammans med en helgo tjej som heter Ida. (Vi är idag polare)
Då var Ida & Ylva bästa kompisar och så hade det alltid varit sedan jag träffade dem första gången. Dock hände något, när Ida blev tillsammans med mig kom en av deras gemensamma kompis fram till mig och sa att Ylva inte tycker om att vi var tillsammans eftersom Ylva tydligen var intresserad av mig. (Ylva har aldrig kommenterat detta)
Jag vet inte om det är någon bidragande orsak, kanske? Men idag har ingen av Ylvas gamla kompisar kontakt med henne, och tyvärr måste jag faktiskt säga att jag numer är en fd. kompis.
Kommer aldrig acceptera att jag blir behandlad som skit bara för att jag har skaffat mig ett liv utanför henne, i en helt annan stad.

För en sak är ganska genomskinligt, Ylva är rätt avundsjuk på att jag bor i Stockholm, det märks! Hon säger det aldrig, det är hon för stolt för, men det märks verkligen!
Sedan att jag nu går på en politisk linje kan jag bara tänka mig att hon mår dåligt över eftersom jag är med i Muf och hur många finns det egentligen inte som är emot det? Alldeles för många kan man konstatera!
Ska dock bara tacka Muf för att jag kunde skylla på er för att sticka iväg från det (o)trevliga sällskapet i måndags! Ni är guld värd för mig, och jag kommer börja kämpa hur mycket som helst för er hädanefter! Man vet aldrig när ni "ställer upp" på mig nästa gång ;)

Men du Ylva, vill du ha kontakt med mig får du be om den. Jag tänker definitivt inte ens försöka hålla någon som helst kontakt med dig. För mig är du verkligen ingen alls!

tisdag 4 december 2007

Dagens inlägg!

Morgonen började rätt bra, klockan började ringa vid 5,30 och Joakim var uppe redan 5,45! Hann alltså dricka lite te på morgonen efter duschen, inte varje dag man hinner med det!

Hur som helst, jag lämnar huset vid 7,55 i sedvanlig ordning och beger mig ut på Nyängsvägen mot Tullinge Station. Efter att ha kommit ner till muminhuset så hände något, från ingenstans kommer en cykel farandes rakt in i sidan på mig, och sekunden senare känner jag bara hur skallen slår mot asfalten. Sätter mig snabbt upp, har ingen aning om vart jag befinner mig eller vad som hände.

Jag hör en röst som frågar "Hur gick det? Gick det bra? Ska jag ringa ambulans?"
Till en början fattar jag inte vem han pratar med, utan är fullt fokuserad på att jag måste hinna till tåget! Jag kommer sedan på att det kanske är mig han pratar med, och genast fattar jag vad som hände. Svarar honom att det gick bra och att jag måste gå, men kommer snabbt på mig och frågar lite vänligt "Hur gick det med dig då?"
Får glatt till svar "Jo men jag är van vid att ramla!" (Van vid att köra på folk?)
Fnyser lite grann åt honom och börjar gå mot stationen.

Hör dock hur han ropar "Ska du inte ha din väska?"
Hjärnkontoret börjar arbeta: Vilken väska? Till vaddå? Jag ska ju till tåget! Vänta nu, varför ska jag dit? Just ja! Skolan. Fan jag kommer missa tåget...... Vart fan är min väska!?
Irriterat kollar jag mot mannen, ger honom onda ögat men säger "Tack" och sliter väskan ur händerna på honom och haltar iväg mot stationen.
Spyr snabbt i en buske, hoppas ingen såg nåt?

Kommer lagomt till tåget, lagom omtöcknad och sätter mig ner och börjar bestämt läsa Punkt SE. Noterar Margareta Cederfeldts (m) insändare, annars inget intressant.

Väl på skolan frågar Ingela på engelskan hur jag mår, jag svarar ärligt att jag blev påkörd av en cykel. Hon börjar prata en massa och frågar om jag mår dåligt, självklart ljuger jag och säger "Nejdå, mår hur fint som helst"
Går sedan från skolan, slutade nämligen 9 idag... (Började 8)
På väg till centralen håller jag på att spy igen, inte kul alls! Sätter mig på tåget och precis när dörrarna stängs får jag ett sms från Douglas i stil med "Hej vad gör du? Kan inte du följa med mig på stan?".
Jag suckar djupt först, men minns sedan att Muf skulle ha kampanj i Blackeberg idag och att fikat är ju kl 9 i lokalen. Ringer snabbt upp D och bestämmer att vi går dit.
Det visade sig sedan att det bara skulle bli vi två som åkte dit och verkligen gjorde en insats. Blev tyvärr inga värvade på plats, men å andra sidan hade vi inte rätta förutsättningarna. Såsom anmälningsblanketter till exempel. Det är alltid en fördel när man ska värva folk att ha med sånt!

Nåja, jag kommer hem sedan på kvällen, åker till Kista en sväng med far och hämtar ut mobilen. Mår skit i bilen, men orkar inte säga något.
Kommer hem, farmor ringer och jag berättar om morgonincidenten med cykeln. Resultat: Hon asgarvar åt mig!
Lyckas urskilja från allt skratt "Ursäkta, vet att jag inte ska skratta men ser det framför mig: Du går nerför backen och tjong! så flyger du iväg och landar på backen"

Jaa, tur att man kunde glädja någon med det. Hoppas härmed kunna glädja någon till. Blir dock att gå och sova strax, nationellt prov i matte imorgon och eventuellt att jag sluter upp till en skoldebatt kl 9. Eller så tar jag sovmorgon, kanske är värd det efter denna dag. Eller vad säger ni? =)

måndag 3 december 2007

Kampanj i Haninge!

Kommer nyss från en MUF-kampanj i Haninge! Måste bara säga att den var ytterst underhållande, mycket trevligt folk i den gruppen alltså!
Bakgr: Socialdemokraterna skulle välja nytt oppositionsborgarråd. Deras favorittippade, Robert Noord, är (tydligen) hatad av både elever & personal på alla Haninges skolor. (Han är ordförande i Barn & Utbildningsnämnden)

MUF-Haninge bestämde sig då för att grattulera alla sossar i Haninge till att ha valt denna ytterst komptetenta man. Så man köpte två tårtor och ställde sig mitt utanför dörren så att ingen skulle kunna missa oss. (Behöver jag säga att jag & Douglas anslöt oss till gruppen?)
Tårtorna var väldigt goda kan jag bara meddela, och bilder lägger jag upp senare från kvällen!
Vill bara rekomendera alla som är intresserad av politik att faktiskt gå med i ett ungdomsförbund, det är så mycket mer än att bara diskutera politik, det är en hel gemenskap!

Nåja, har varit igång nonstop i 18 timmar nu, börjar kanske bli dags att dra sig mot sängen.

Ska bara snabbt gå igenom dagen också! Träffade Ylva som var här över dagen för att senare flyga vidare till London! (Orättvist som fan)
Hon & Leila möttes upp på Cityterminalen och vi gick och käkade. Nåja, efter mellanlandning på både H&M och Indiska :P

Nä kära vänner, God Natt!

Vad vet vi no ozon? - När jultomten komm

Vad vet vi no ozon?
- När jultomten kommer vet vi att det inte är någon tomte utan i själva verket ozon.

Och sånt här kära vänner säger Micke hela dagarna..

Centralstationens Julpyntning var en tot

Centralstationens Julpyntning var en totalbesvikelse, försöker de spara ström eller? Helt i jävla onödan! Krossade genitalierna sedan i vändkorset idag mysigt! sedan fick man åka smörpaket... Härlig dag alltså!

söndag 2 december 2007

Pepparkaksbak & ormeri

Intressant kommentar jag fick på förra inlägget...

Nåja, åter till saken. Idag har jag bakat pepparkakor, runt 30 stycken blev det visst. Ska bli rätt mysigt sedan att koka te och äta lite pepparkakor till julkalendern! Riktigt adventsfika med andra ord, och lite grann av en tradition!
Måste ju bara säga att årets julkalender kanske kan bli något som är värt att se, dock verkar det inte bli någon i klass med Mysteriet på Greveholm som är min personliga favorit!


Ser ut som att morgondagen kan bli rätt händelserik även den, Ylva kommer ju till stockholm så blir väl att springa iväg och möta upp henne för en fika efter skolan. Därefter (eller före?) så måste jag springa ut på stan och köpa någon present och en kompis också. Tänker inte nämna några namn, men personen i fråga fyller år imorgon & jag måste försöka springa på henne under dagen så jag får gratta henne.

Samtidigt imorgon, så anländer Elin & Nattis också till stan, måste nästan möta upp dem också - eller så väntar jag med dem till veckan istället. Beror lite på hur deras schema också ser ut.
Jag skulle också behöva träffa Fredrik och fråga honom lite grann, bland annat hur det kommer sig att han känner en av mina andra kompisar utan att visste om det! :O
Herre gud, kontrollfreak som man är så måste man ta reda på sånt! (Helst genom att snoka)

Nåja, kanske bloggar lite mer ikväll - återstår att se!

lördag 1 december 2007

T9 är fantastiskt....eller inte

Skulle precis skicka ett sms till Miss Carlsson och fråga henne om hon är i nya bostaden, varpå jag väljer att kalla den för "lya".
Det visar sig då att min telefon varken kan stava till "lyan" eller "lya"!
Helt otroligt faktiskt vad lite en telefon kan stava till, men däremot kan den komma med förslag på följande ord. Typ nån form av T10 eller nåt sjukt?
Nåja, jag skulle bara vilja uppmärksamma detta något sjuka fenomen, för lya är väl ändå inget konstigt ord. Eller?

När sedan svaret anländer hade jag ändå inte fått svar på frågan om hon var där eller inte, alltså har jag lärt min telefon ett nytt ord helt i onödan! Jävla skit!!

Taxinge!

Jag var då till Taxinge slott idag med mor & far och fikade. För er som inte vet, så ligger Taxinge slott borta vid Nykvarn typ, dvs någon mil söder om Stockholm. Tar väl runt en timme dit ungefär och ännu längre tid därifrån eftersom det var mörkt och det brukar vara väldigt mycket Vildsvin & Rådjur efter den vägen tydligen.

Hur som helst, supermysigt litet slott måste man säga! Påminner faktiskt lite grann om Hågelbyparken för er som har varit där. (Hågelbyparken som för övrigt ska totalförstöras, men tar det i ett annat inlägg)
De hade runt 200 olika fikasorter och rätt gott kaffe, så var helt klart en lyckad resa! Blev så klart att kolla runt lite på deras julmarknad också, och så klart kom man ju hem med några påsar. Dock var allt åt mig själv, inga julklappar här inte!


Nåja, har nu återkommit hem igen och funderar på om det är värt att börja med pepparkakorna idag eller om jag ska vänta med det till imorgon?
Lär väl hur som helst bli pannkaka istället för pepparkakor, men det är ju bara som det brukar sluta när jag bakar! (Även fast jag sällan och aldrig erkänner det)

Ska nog ta mig en kopp te nu, men vill bara avsluta detta inlägg med en liten hälsning åt Leila: "Bajs!" :D