onsdag 31 oktober 2007

Kvällsrapport, Kiruna

Härlig dag det här!
Började med att jag & Max promenerade till Luossa (Slalombacken) och gick en bit upp där. Sedan gick vi på Safari för att dricka te och värma oss lite.

Senare på kvällen lyckades vi övertala Marit att kolla på Ugly Betty & Desperate Housewives med oss =D
Strax efter att hon anlände så kom även Lina & Frida och drack te med oss innan de gick hem till Lina igen.
______

Jag & Max följde sedan Marit hela vägen hem, vilket var en rätt ordentlig kvällspromenad och jag kommer nog sova gott inatt. Ska bara försöka få upp värmen i kroppen! Är ju trots allt -1 grad ute... "Inte bra, inte betala"

Nu ska jag dra mig tillbaka och läsa nåt kapitel ur I Cirkelns Mitt och sedan bara somna in för idag.
Blir nog en rätt händelserik dag imorgon också, ska träffa Nattis kl 13 utanför Safari (Max kommer också) och så kommer förhoppningsvis Marit & Sara också! =)
Någon mer som vill komma?

tisdag 30 oktober 2007

Ugly Betty & Desperate Housewives

Sitter och dricker te med Marit & Max. Lina & Frida var just här, men lämnade oss efter "Vänner" för att gå och fortsätta kolla på nån film. Tror det var X-men?
Hur som helst så kollar vi på Ugly Betty och sedan blir det Desperate Housewives. Äntligen! En hel vecka sen sist =P

Hörs senare!

måndag 29 oktober 2007

Muff

Muf:are använder muffar

Arlanda, kvällsrapport

Arlanda Alfred Nobel International Airport, låter det inte lite härligt skrytsamt? En lagom påminnelse till alla som besöker Stockholm och Sverige att det var faktiskt en svensk som uppfann dynamiten. Det är också han som bekostar det högt aktade priset som på engelska heter 'The Noble Prize', det pris som så många människor genom åren fått och som minst lika många velat få tilldelat sig.

Mycket galet händer på denna flygplats konstaterar jag efter att en man kommer gåendes med sin lilla gråtande baby. Hans sätt att försöka få den att sluta gråta är att kasta upp den i luften flera gånger, med en sån fart och en sån höjd att babyn snarare blir rädd och gråter mer än slutar gråta... Smart säger jag bara!

Härligt med översättningar ibland

Var på Siba med Martin J, och möttes av denna skylt...

Fika!

Sitter och fikar i gamla stan med Ida, Martin, Douglas. Samt Martin J, som inte är med på bild, tyvärr..

Måndag idag...

Så var det klart, Christina tog hem segern i presidentvalet i Argentina, vilket betyder att hon tar över efter sin make. Liknar inte det något annat presidentval? Jag syftar så klart på Clintons, tilläggas ska också att både Christina och Clinton är vänsterdemokrater. Intressant det här, känns på något underligt sätt som att jag skulle ha haft fel, ang att enbart högern vinner i valen nu. Men om man kollar geografiskt, så ser man att min teori stämmer i Europa, men inte nord och sydamerika. Har vi verkligen så olika åsikter i de olika världsdelarna? Eller vad? Jag förstår ingenting...

Ska hur som helst fika med Martin och Douglas efter skolan idag, dvs runt 12, sedan hem och packa. Blir ju ut och resa idag. Har ingen ångest faktiskt, så det här kan sluta illa... Nej, måste springa vidare mot skolan nu. Hörs!

lördag 27 oktober 2007

Filmkväll

Har kommit hem för ett tag sedan, och sitter nu med en kopp kamomillte... Som vanligt, så spökar ju min mage när man minst vill det. (Förklaring till "Jag känner mig gravid" kommer här)

Jag mötte Mickis på Tullinge Station strax före 18.30 och vi satte oss på tåget in till stan. Väl där mötte vi upp Patte, Niko & Agnes. Redan då kände jag att min mage inte var den bästa vän man kan ha... Vi gick till en rätt mysig restauran på Kungsgatan, Bamboo Palace hette den. Så klart hade jag inga kontanter och blev tveksam över om de tar mitt kort. Så jag & Patte begav oss till Stureplan för att hämta ut pengar båda två. När vi kom tillbaka hade redan de andra satt sig. Magen började göra sig mer påmind. Vi grabbar gick först....Kan man verkligen säga så? Grabbarna & Patte gick för att hämta mat, när vi stöter på Andreas som jag förut gick i samma klass som. (NV06C). Han verkade sitta och äta med några polare.

Hur som helst, magen gör sig än mer påminnd och jag sätter mig ner och börjar äta. (Tjejerna hämtade mat efter oss)
Äter snabbt klart och sedan går vi till filmstaden för att ta en latte =D
Magen var förvånansvärt lugn då, men däremot visade den sitt missnöje under filmen. Var inte långt ifrån att man bröt ihop ibland alltså... Måste verkligen söka hjälp för denna mage, den är inte rolig att leva med!

Filmen var hur som helst helt ok, och var helt klart värd sitt pris! =)

Sitter just nu med en varm vetekudde på magen och kamomillteet som sagt, och lyssnar på Paul Potts. Kan kvällen avslutas bättre? Ja, det kan den!
Jag säger bara, Magen...

Imorgon blir det iaf att dra iväg till Stockholmsmässan med några kompisar för att gå på "Allt för hälsan", en rätt intressant mässa kan jag tänka mig. Man kanske får några tips på hur man ska gå ner nåt hekto i vikt - det behövs mer och mer för varje dag!

Ska nog kolla vad som är på tv:n och krypa ner i sängen med min laptop nu. Hörs! =)

torsdag 25 oktober 2007

Mirres med Isabell, 3

En trött och sliten Isabell, men färdigklippt iaf!

Mirres med Isabell, 2

Mattias klipper och klipper... Isabell föredrog ju att helst inte vara med på bild, men hon får anpassa sig lite i det här fallet ;-)

Mirres med Isabell, 1

Då var man sittandes på pendeln med Isabell. Bloggade inte igår, vad jag kommer ihåg. Hur som helst, jag läser i punkt se idag om det nya privata barnsjukhuset som ska öppna i stockholm nästa år. Äntligen säger vissa, däribland jag, andra säger att det kommer bli ett sjukhus för östermalmsbarnen. Jag kommer gå in mer på det här senare! Bifogar en bild!

tisdag 23 oktober 2007

Tv-kväll

Ska ha en riktigt skön avslappnande kväll tänkte jag, Ugly Betty har ju redan börjat och den ska ses klart!
Därefter Desperate Houswives - så klart! =D
Och sedan blir det att se reprisen på Andra Avenyn på antingen svt 24 eller så kollar jag på internet, vi får se vilket.

Under hela kvällen kommer det nog drickas en del te, vilket de flesta vet att jag inte har något emot! =)

Ingen dag är den andra lik

Någonting som jag finner rätt intressant är en form av slogan som ung vänster kör med. De går ut och säger ''Vill ni ha det som i Sovjet? Stoppa övervakningen!'' Vänsterpartiet kommer alltid förbli en gåta för mig, så är det bara. Man ska ju komnah ihåg i deras slogan att det faktiskt var deras partikamrater som byggde upp sovjet. Hur som helst, ingen idé att älta det nu. För övrigt så sitter jag på pendeln nu och Bloggar alltså från mobilen. Coolt med denna teknikutveckling måste jag säga! Man lär sig verkligen att uppskatta 2000-talet mer och mer

måndag 22 oktober 2007

Orättvisor irriterar min dag

Jag kräver absolut inte att alla ska tycka och tänka precis som jag gör, även om jag tycker om att föra rätt hätska debatter för att hävda min egen åsikt. Men det är faktiskt det politik handlar om, att diskutera och hävda sina egna åsikter - samt att försöka få andra att få samma uppfattning som en själv.

Jag vill dock påpeka att det jag tycker är endast och enbart min åsikt, inte min familjs åsikt!
Därför förstår jag verkligen inte hur min släkt kan kritisera min mor för att hon är något hon inte är, dvs Moderat.
Jag vet vilket parti hon röstar på, och det partiet delar väldigt många åsikter med Moderaterna, och jag och min mor har väldigt lika åsikter. Det här partiet hon röstar på anses dock "bättre" av de flesta sossar än vad Moderaterna gör.

Hur som helst, min mors släkt har fått veta att jag engagerat mig i Muf, vilket så klart ogillas av dessa gråsossar.
Tilläggas ska ju också att dessa personer är rakt igenom bidragstagare. Nästan alla av de skulle lika gärna kunna bege sig ut på arbetsmarknaden, men vill helt enkelt inte. Det är ju så klart bekvämt att bo i ett socialdemokratiskt samhälle och lyfta bidrag utan att göra något. Därför när vi inte längre lever i ett bidragssamhälle, så kritiseras så klart regeringen.

Jag tycker det är helt ok att man kritiserar regeringen om man tycker att det de gör är skit, och jag skulle även vara beredd att stå upp och svara på varför regeringen gör som den gör. Därför att jag är lite insatt i politiken och deltar även aktivt inom denne.
Men jag förstår verkligen inte varför man istället ska dyka ner på min mor och börja kritisera regeringen, speciellt när hon inte ens talar öppet om vilket parti hon röstar på!
Fegt av er, och under nästa vecka kommer det troligtvis finnas en insändare i en lokaltidning nära er från mig.

Sir Isaac Newton

Ska nu göra något vansinnigt tråkigt arbete om Sir Isaac Newton... Är det någon som redan har gjort ett sånt arbete och vill skicka till mig, så skulle det uppskattas! =)
Det här ska dessutom vara klart till på fredag, har redovisning då. Herre gud! Jag bryter ihop... =S
Är varmt här inne också, vilket inte direkt uppskattas :P

Nää, ska väl försöka hitta på nåt att sysselsätta mig med så länge!


Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

söndag 21 oktober 2007

Ursäkt, chill & seger

Vill börja med att be om ursäkt till er som var inloggade igårkväll på msn, jag var lite konstig då...

Idag har jag inte gjort något speciellt, var på en kort promenad med min far. Sen är jag väl klar med dagens händelser. =P

Kan därför istället berätta att det blev oppositionsseger i Polen, dvs. även här tog högern hem valet. Det verkar mer och mer som att det jag skrev om att 2000-talet är högerns århundrade, faktiskt stämmer =)

fredag 19 oktober 2007

Digital Bild

Hej Hej!
 
Har digital bild nu, vilket är så klart alldeles underbart roligt (NAAAT)
Hur som helst, morgonen flöt på förvånansvärt bra och jag är nästan lite rädd för vad som ska hända på hemresan. För så är det i min värld, är det inte 20'000 missöden på morgonen, så kommer dem fram emot eftermiddan.
 
Är grymt hungrig nu, och Emil & Sebbe gick just iväg för att dricka te. Jag dissar som vanligt teet, vilket faktiskt är rätt synd eftersom jag gillar te. Så klart i måttliga doser, hrm!
Håkan (läraren) stängde sedan dörren, och förhoppningen var att de skulle bli utlåsta. Däremot blev de inte det, utan fick komma in. Alla förhoppningar gick snabbt i graven.
 
Nu ska jag fortsätta jobba! Hej så länge


Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

Test

Testar bara blogga via mailen, får se hur det går...

Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

Trosdag

Alltid när jag ska skriva Torsdag så kommer jag att tänka på Ida. Anledning? Hon råkade förut skriva "Trosdag" på msn, och sedan blev det mer och mer medvetet av oss båda =P



Hur som helst så har denna dag inte börjat så där jätte bra, och det slår mig; Är det någon dag som börjar bra för mig?

När jag passerar Tullinge C hör jag på radion att pendeltågen är upp till en kvart försenade, när jag kommer fram till tåget är det i tid. Väldigt mysko...

Flemingsberg hette för övrigt Stuvsta, i alla fall om man ska tro på den där inspelade rösten på tågen, så jag klev alltså av i Sollentuna idag och gick sedan till Hötorget i vanlig ordning!

Dock var jag inte ensam om denna annars så avslappnade promenad utan idag gick jag tillsammans med en miljon människor som hade hört på radion att tunnelbanan stod still vid T-centralen. Kul!



Väl framme på Hötorget inser alla andra människor, och jag med så klart, att tunnelbanan visst går från T-centralen, åtminstone kom den därifrån lika fullastad som vanligt. Jag stiger på och vi åker iväg. Detta brukar vanligtvis vara en resa som känns som 3sec, idag kändes den som 3h!

Detta eftersom det stod en tjomme mitt framför mig och speglar sig i tunnelbanedörrens fönster, mycket märkligt tyckte jag först, sedan blev det bara värre och värre. Tåget tvärnitar som vanligt, och han missar mig med en hårsmån. Det var en bedrift i sig att missa mig, för det skulle egentligen ha varit omöjligt eftersom han stod så nära.



Mellan Rådmansgatan och Odenplan ställer han sig sedan ½cm från dörren och står så ända till vi stannar, då gick vi båda två av tåget. Han till vänster, och jag till höger. Efter det såg jag inte honom mer den här dagen.



Jag och Douglas bestämde oss senare under dagen för att dissa idrotten, eftersom han skulle plugga tyska och jag skulle skriva klart det sista på min svenska novell.

Vi lämnar cybergymnasiet och kommer ut på Odenplan där det står Sossar!

Väldigt trevligt tyckte vi, för då kan man ju diskutera politik med dem!!

Som vanligt är dem dåligt pålästa, och man får aldrig något riktigt svar på sina frågor. Jag frågade människan två gånger ang. A-kassan om det är så att sossarna har accepterat att dra in denna enligt ett uttalande av Tomas Östros (S), men fick som sagt inget svar på detta.

Blir för övrigt eventuellt att kampanja med Muf nästa vecka i Botkyrka, kanske blir Tullinge Gymnasium?
Måste höra av mig till dem imorgon och kolla upp saken!

Varför så långa inlägg varje gång? Måste sluta med det, tröttar ju ut er läsare!

onsdag 17 oktober 2007

Lång onsdag....tydligen

Har varit en riktig politikdag, då partiledardebatten började 9.30 idag. Både svt 24, och svt 2 direktsände ju denna. Tyvärr missade jag dock stora delar av denne, men fick ändock se sista timmen av detta i lugn och ro med en kopp kaffe, trodde jag!
Men det visade ju sig att det skulle bli allt annat än lugn och ro med att kolla på denna debatt, för Lars Ohly fick ju ordet. Det här är en människa jag verkligen inte kan förstå mig på, han står först och säger att han är emot privatisering och att flera aktörer ska konkurrera på samma marknad. I nästa andetag säger han att han är för fritt val inom ex. vården.

Då frågar jag mig Lars Ohly, hur tänker du? Om du först ser till att allt som heter konkurrens inte får existera i ditt Sverige, så kan ju inte heller vårdtagaren få bestämma vilken aktör denne vill få sin vård utförd av. Detta är en ekvation som inte går ihop för mig, för om man ska kunna välja vårdgivare så behövs det väl ändå konkurrens på det planet, inte sant?
Dessutom så leder ju konkurrens till att aktörerna på denna marknad jobbar hårdare för att vara bäst, vilket leder till en bättre vård i det här landet.

Hur som helst, personligen har jag också ägnat ett par timmar till politik, och då menar jag inte bara titta på en timmes partiledardebatt. Det blev ju det sedvanliga Muf-fikat som hålls varje onsdag, dagens talare var den alltid lika beundrade Fredrik Schulte. En fantastisk talare, och jag tror helt klart att vi kommer se mycket av honom i framtiden! Idag sitter han ju som ordinarie medlem i Skatteutskottet och ser till att sänka skatterna, samtidigt som han är suppleant i näringsutskottet (?). Dock anar jag att han kommer få mycket mer betydande roller efter valet 2010, förutsatt att vi vinner valet alltså.
Efter Muf-fikat bar det vidare ner till Gamla Stan för att avsluta steg 2 i utbildningen. Kändes väldigt skönt att steg 2 är avklarat, och detta leder ju till att del 3 nu kommer inledas inom kort. Detta kommer dock ledas av den lokala föreningen, som för övrigt kommer kontakta mig inom de närmaste 3 veckorna.

För att absolut inte glömma, så måste jag ju tillägga att jag mötte upp Douglas på T-centralen 16.35 för att sedan slå följe till både Muf-fika & Moderatutbildningen. Douglas kommer nog antagligen att bli medlem i Muf innan denna vecka är slut, det är åtminstone det intrycket jag fått hittills och också något jag kommer jobba för.

Imorgon väntar mingelkväll med Muf, ska försöka få med mig Douglas även på detta, lär nog bli en rätt lugn tillställning och lär nog främst gå dit bara för att visa sig. Samtidigt tror jag detta skulle vara en bra språngbräda för både mig & Douglas att avancera inom politiken. Verkar som att vi båda har ambitionerna för detta. Hur som helst, allt beror på hur morgondagens skolschema ser ut. Dvs om vi har idrott eller inte. Har vi idrott slutar vi 17.00 och har vi inte slutar vi 13.00. Anledningen till att man blir tveksam och delvis lite hoppfull kanske till att inte ha idrott, är för att denne varit inställd hela veckan hittills.

Nu ska jag dra mig tillbaka och sova, blev ett lång inlägg det här!

fredag 12 oktober 2007

Dagens Citat

Anna: "Vad seg du är med din latte..."
Jag: "Jag pratade ju med Patte"

Kungsträdgården!

Ska precis dra iväg till Kungsan, och vill så här i sista stund uppmana alla att åka dit och visa sitt stöd mot gatuvåldet, vi måste visa att vi inte accepterar det som hände i fredags då en 16-årig kille blev misshandlad till döds!
Som sagt, 17.00 i Kungsträdgården.

Nu drar jag, Hejs!

torsdag 11 oktober 2007

Moderatmötet & tryckfrihet

Satt uppe till 4 igår och skrev Samhällsarbetet om de politiska partierna, och ska väl ärligt erkänna att jag inte är speciellt nöjd med resultatet - något jag bara har mig själv att skylla, för jag hade kunnat skriva det bättre om jag inte hade skjutit upp det!
Men verkar på nåt sätt ligga i min natur att skjuta upp allt, tyvärr.

Har kommit hem för drygt en timme sedan, var på Moderatmötet, i sedvanlig ordning i Schnöfeldtska Praktsalen i Gamla Stan.
Det var ett väldigt givande möte, eftersom de gick igenom väldigt mycket politisk historia och att statsskulden från 1960-talet inte alls berodde på att det var borgerligt styre, utan berodde på en reform som Socialdemokraterna hade infört. Konstigt det där att pressen alltid väljer att tolka det i ett perspektiv där det är negativt för Moderaterna. Trots att tidningarna har mycket att tacka de borgerliga partierna, som inte vill beskatta allt som bara går att beskatta, och därmed är det inte svindyrt att driva en tidning i Sverige.
Måhända att Socialdemokraterna har styrt landet aningen för länge, och därmed också lyckats kunna påverka genom alla tider vad som ska tryckas och inte tryckas. Trots att det står i två grundlagar att vi har tryckfrihet resp. yttrandefrihet i Sverige, varav tryckfrihetslagen har sina rötter ända tillbaka till 1766. Vilket är otroligt länge, och detta går att jämföra med att USA utropade sig som självständiga 1776, alltså 10år EFTER att Sverige instiftade grundlagen om tryckfrihet.

Angående den lagen, så lyftes den fram idag under samhällslektionen, och en miljöpartist var ju så klart tvungen att uttrycka sig och ansåg på ett väldigt lättvindigt sätt att vi kan rucka lite på den här lagen och börja censurera bort otillåten reklam, alltså sådan som riktar sig till barn.
Nackdelen är ju bara det att om man en gång tillåter att censurera något i svensk media, så är risken stor att det fortsätter och man tycker att man kan fortsätta censurera reklam, och senare kanske det leder till att man börjar censurera nyheter. Det kan i slutändan leda till att staten styr allt som tidningar och annan media får publicera, och då är det farligt!

Men men, nu ska jag iaf hoppa i säng!
Är vääääldigt trött. God Natt^^

tisdag 9 oktober 2007

Blandade tankar ur tvådagsperspektiv

Idag var farfar hit en sväng på eftermiddan och har precis kommit hem efter att ha skjutsat honom till Arlanda igen. Är så jäkla avundsjuk, nu ska han till Turkiet i två veckor och bara koppla av och spela Bridge.
Vissa har det bra, andra knegar vidare...

Imorgon är det dags för ännu ett moderatmöte, denna gång börjar steg två, del ett, där vi ska gå igenom hur man framställer sin politik. Känns som att det kan vara rätt lärorikt och därmed intressant.
Blir som sist, i Schnöfeldtska Praktsalen i Moderaternas hus i Gamla Stan. För övrigt en otroligt fin lokal, och stormtrivs så klart där!
Kommer en sammanfattning av detta senare efter mötet.

Kollade nyss på mitt schema för morgondagen, och tydligen börjar jag 10.00 och slutar 10.50, en enormt lång dag alltså! Dessutom kommer jag ha matte heeela dan!
Men förut har jag börjat 8.00 på onsdagar och då haft datorkunskap, kan det hända att skolan tycker att jag inte behöver läsa om den kursen eftersom jag redan har slutbetyg i den?
Men alla andra kurser läser jag ju om, utom moderna språk eftersom jag har sagt till om att jag inte vill läsa det igen. Funderar om jag ska gå på datorkunskapen, får ju närvaro på den iaf. Men å andra sidan så kan jag ju inte få frånvaro när det står att jag är ledig?
Nää, vi får helt enkelt se hur jag känner mig imorgon och om jag orkar gå på morgonen, annars blir det på förmiddan.
Nu ska jag borsta tänderna och sedan lägga huvudet på kudden och kommer garanterat somna direkt!
God Natt =)

måndag 8 oktober 2007

Nattinlägg

Nu är klockan snart 5, vilket betyder bara en timme kvar till Rix Morron Zoo börjar.
Har faktiskt ägnat natten åt att plugga, eller rättare sagt göra lite engelskauppgifter som ska vara klara till kl. 8,00 idag, så kändes som att jag var tvungen att göra klart det nu!
Vet dock inte hur Nk-provet kommer gå idag, eftersom jag kommer antagligen vara så jävla trött efter lunch eftersom jag inte har sovit inatt...
Men det får bli ett senare problem, jag tackar iaf världen för "Visine Trötta Ögon" och Kaffe. Tack för att ni finns, ni lär bli mina bästa vänner under dagen.

Såg partiledardebatten tidigare ikväll, och Sahlin är nästan pinsam. Tänker dock inte fördjupa mig i detta, eftersom orken måste sättas på annat än att såga Sahlin.
Ska bara inflika med det att jag var lite missnöjd med Reinfeldt, han släppte över ordet alldeles för lätt till Sahlin, och det är något han måste träna bort.

Men men, antingen sover jag om 30min, eller så duschar jag. Kanske bloggar lite under frukosten?

Nu är klockan 05,00

Otroligt, makalöst - sen räcker inte orden längre!

Älskar människor som gör det omöjliga, vilket den här killen verkligen gör!
Han bara går in på scenen och säger att han vill sjunga opera, och det han sedan gör är något som inte går att beskriva! Han tar över hela showen, publiken älskar honom - och nu har han släppt ett eget album, som jag för övrigt sitter och (smyg)lyssnar på nu.
Är inget fan av Opera, men den här killen gör mig till ett fan!

söndag 7 oktober 2007

Det spelar ingen roll vad du tänker, det är vad du gör som räknas

Oavsett vem som vinner melodifestivalen, oavsett vem som vinner valet 2010, så måste Sverige börja ta det här med kriminalitet på högre allvar. Det går inte att det på var och varannan fest ska vara någon som råkar illa ut, och inte bara på fester - även för de som väntar på bussen! Faktum är det att våldet inte har samma smärtgräns som den hade för 50 år sedan. Då ansåg folket att om någon ryckte väskan av en gammal dam var bland det värsta som kunde ske vid busshållsplatsen, idag är det vardagsmat. Idag reagerar vi om någon blir ihjälslagen på en fest på Kungsholmen, speciellt om killen är 16 år gammal och fortfarande går på gymnasiet, och inte ens har hunnit bli myndig.
Jag har följt denna händelse rätt duktigt, men jag måste säga att det som verkligen fick mig att haja till och bara sitta med öppen mun och stirra rakt fram var följande:
"I morgon skulle han ha fyllt 17 år"

Då slog det mig, att killen är ungefär två veckor yngre än mig och blev ihjälslagen bara för nån dag sedan. Vad är det här!?
Jag menar, jag är 17 år, och ska inte under några omständigheter behöva läsa i kvällspressen att en kille i min ålder, i samma stad som mig, har blivit misshandlad till döds!

Jag tror inte det här är ett problem för politikerna, utan det här är helt klart ett problem för den enskilda individen. Det är upp till var och en att börja ta ansvar för sina egna handlingar, och inte bara ignorera när man ser en medmänniska bli misshandlad. Man kan inte bara stå passiv i de situationerna! Man måste ingripa! Även om det kanske innebär att man själv blir misshandlad, men av just den anledningen ska man inte ingripa själv, utan istället kanske gå på dessa idioter tillsammans!
Det är på det sättet vi kommer få ett lugnare samhälle, om vi vågar ställa upp på varandra!

Så följ nu mitt råd, ställ upp på varandra - kanske inte i precis alla lägen, men åtminstone i de lägen där det verkligen gäller. Det betyder mycket mer än man tror, och du kommer för evigt att vara ihågkommen för att du ställde upp på din polare.

torsdag 4 oktober 2007

Dubbelbokad & Dubbeltimme

Fick ett brev idag från Moderaterna Tullinge, där de bjuder in mig till lokalmöte den 17:e Oktober, där vi ska diskutera Tullinge's framtid som egen kommun.
Detta låter så klart väldigt intressant, och skulle mer än gärna vilja gå på den här kvällen, var förresten 19,00 jag ska vara där.
Dock finns det ett litet problem, jag är redan bokad den kvällen! Gissa av vem, jo av Moderaterna Stockholm! Blir lite småirriterad på detta, utbildningsmötet med Moderaterna Stockholm har ju varit planerat i över en månad! Har verkligen Moderaterna Tullinge så dålig koll på det?
Eller räknar de med att alla som ska komma på deras möte redan har genomgått denna utbildning?
Hur som helst, blir nog att jag går med M. Sthlm istället för Tullinge, känns som att jag kommer lära mig mer utav det. Visserligen ligger frågan om 'Tullinge egen kommun' mig väldigt varmt om hjärtat, men vad ska man göra? Får helt enkelt snacka med Jimmy så att jag får någon information sedan om vad som har tagits upp.

Dagen har för övrigt flytit på väldigt bra, hade idrott sista lektionen där vi spelade basket. Det gick förvånansvärt bra för mig faktiskt, brukar ju vara sämst på basket - men inte idag! Visserligen satt jag en del på avbytarbänken, men man vill ju dra sitt strå till stacken/laget.
Men när jag väl var på planen gjorde jag kanske en del nytt iaf =)
Dock väldigt väldigt jobbigt med basket i två hela timmar! Den som inte har testat på det, ska inte uttala sig, och det värsta är ju att alla våra idrottslektioner är så långa...
Hur som helst, tur att det bara är varannan vecka.
Men hör ni guys, nu ska jag sova!
God Natt^^

onsdag 3 oktober 2007

Riksdagsbesök del 1

Herre gud, nu var det inte igår jag bloggade direkt =
Sorry för det...

Hur som helst, var i riksdagen igår! =D
Började i Scnöfeldtska Praktsalen i Moderaternas hus, vilket var väldigt informativt och trevligt. Sten Nordin berättade t.ex. vad Moderaterna jobbar med just nu, dvs biståndspolitik. Man har beslutat att börja koncentrera biståndspengarna till färre länder, och alltså ge mer till de länderna. Istället för att ge lite och till många. Mycket bra förslag om jag får säga min mening! Tror att det ger större resultat om man gör så, än om man bara ger "kaffepengar".

Hur som helst, vi fick en rundvandring i Riksdagshuset också, vilket innefattade bland annat besök i Plenisalen, (min framtida arbetsplats), och tilläggas ska att endast ledamöter får gå in i Plenisalen (Ej läktaren), men vår käre "guide" valde att göra ett undantag för vår lilla grupp.
Vi gick även ner i kulvertarna och en massa annat som är till för enbart politiker, ej vanliga turister.

Efter riksdagsbesöket börjar jag röra mig mot centralstationen för att ta pendeltåget hem, och möter en man som ser väldigt bekant ut. Det visade sig att jag höll på att krocka med Göran Hägglund! (Socialminister, partiledare Kd)

Jag bloggar mer om riksdagsbesöket senare, nu ska jag äta! Spagetti & Köttfärssås för den som undrar (Spagetti bolognesse)