torsdag 27 september 2007

"Det regnar förolämpningar"

En riktig toppendag! Började med samhälls där vi var i datasalen och skulle fortsätta jämföra de politiska partierna.
En rolig sak var att hela klassen gick till det ordinarie klassrummet, S65, och när vi sitter och väntar på Cissi (läraren) så kommer en annan lärare in med en telefon i handen och säger "Det är er lärare på telefonen, ni ska vara i O12D"
Jag frågade sedan Cissi om varför hon ringde istället för att gå, och hon svarade enkelt "Jag orkade inte gå"

Haha, hon är så jälla klockren alltså! =D

Efter samhälls hade vi matteprov, hade inte ens tänkt tanken på att börja plugga. Men provet gick förvånansvärt bra faktiskt! Känns så iaf, och allt flöt på mycket bättre än förut! =D
Efter provet gick jag till Katja, vår svenskalärare, och frågade om det var ok att jag skulle jobba hemifrån på svenskan, vilket det var. Dock fick jag inte säga något om detta till de andra i klassen, annars hade jag så klart gjort det! Sorry guys...!

Jag var även ute på en promenad med Madame Bladh, och för att citera henne "Det regnar förolämpningar"
Det var som en pik mot att allt jag sa tydligen kunde ses som att jag förolämpade henne, dock var inte fallet så!

Nu ska jag se på argument. Eller rättare sagt, lägga mig ner och somna till Argument ;)

Ha de bäst!

onsdag 26 september 2007

Botkyrka vs. Tullinge

Läste idag i tidningen "Mitt i", som är en sorts lokaltidning, att Botkyrka kommun är emot att dela kommunen så att Tullinge blir egen kommun. Tilläggas ska kanske att Botkyrka är en av de få kommuner (Skulle vilja säga enda, men är inte helt 100% säker) som har socialdemokratiskt styre efter valet 2006. De övriga stockholmskommunerna har borgerligt styre.
Jag räknar fortfarande Sundbyberg som borgerligt, trots det 2 moderater har gjort där, som så klart är helt oförlåtligt!

Hur som helst så tycker jag det är ren skandal av Botkyrka kommun att inte ens folkomrösta i en fråga där 52% av Tullingeborna är enade. Det är säkert fler som inte har brytt sig om att skriva på listorna, men som säkert röstar Ja till en delning.
Moderaterna har lagt fram ett förslag på att folkomrösta, medan Socialdemokraterna vägrar. Kanske är de rädda för att folket skulle rösta Ja?
Jag ska iaf debattera imorgonbitti klockan 7,00 med en Socialdemokrat i denna fråga. Vi möts på Tullinge station.

På tal om debatter! Jag anmälde mig idag till riksdagsbesöken den 2:a oktober, samt till grundutbildningarna den 11:e & 17:e Oktober. Hoppas det blir kul^^

Nu ska jag rekomendera ett par stycken att läsa denna blogg ;)
Hörs!

söndag 23 september 2007

Mask i äpplet?!

Var till Tumba idag och kollade på en lägenhet med Isabell. Det var en väldigt fin lägenhet, dock är ju nackdelarna Tumba, 3:e våningen utan hiss, och så långt från mig ;)
Vi avslutade visningen med att gå till Robbans pizza, där svärmor bjöd på mat. (Min fars val att kalla henne svärmor)
Man kanske ska reda ut att jag och Isabell är kompisar, inget annat! Skönt, då var det utrett *puh*

Så nu efter helgen sätter jag mig ner och ska då gå igenom mailen, och när den öppnas visar det sig att den är tom! :O
Har nog aldrig hänt de senaste 3 åren! Kändes både skönt, men samtidigt lite ensamt...=(
Nåja, jag kommer väl över det så småningom.

Hur som helst så tog jag nyss ett äpple och började äta lite, det kändes väl rätt nyttigt och bra ända fram tills det helt plötsligt fanns ett hål i äpplet. Då sprang jag snabbt in på toaletten, och vad som hände där kan man ju lista ut själv. Var oerhört äckligt i alla fall!

Hur som helst, nu ska jag nog försöka sysselsätta mig med något, det återstår att se vad det blir.
Hej så länge!

torsdag 20 september 2007

20:e September

En viktig dag för världen måste jag säga!

För det första så fyller ju jag år, vilket i sig är en världsnyhet!

En annan väldigt stor sak är ju att mor & far firar 10-årig bröllopsdag idag, trevligt trevligt, och grattis till dem.



Något annat, som kanske inte är lika familjärt är ju att alliansen överlämnar sin nya budgetproposition till riksdagen idag. Som vanligt totalsågas denna av Socialdemokraternas partiordeförande Mona Sahlin. Men det var ju inte speciellt oväntat.



Som paralell till detta skulle jag bara vilja tillägga att Mona har uttryckt sig om att "Fredrik Reinfeldt låter som en gammal socialdemokrat". Detta var dock bara en parantes, och man väljer själv hur mycket man tycker att det här spelar roll i budgetpropositionen.

Jag skulle bara vilja veta, vad har Mona Sahlin emot Per-Albin Hansson? Han som en gång i tiden gjorde Sverige till vad det är idag, han som lät börja bygga en massa bostäder och såg till att Sverige blev en välfärdsstat. Men det är ju tragiska människor, de gamla sossarna alltså. Eller är det så att Sahlin egentligen menar att hon beundrar Reinfeldt?

En intressant sak ang. budgetpropositionen är att mitt under de hätska debatterna mellan regeringen och oppositionen är att då ställer sig en miljöpartist upp i riksdagen och påstår att Socialdemokraterna i en av sina budgetpropositioner, precis på samma sätt som Anders Borg, vill försämra rent ekonomiskt för de deltidsarbetande. När Bo Ringholm försöker snacka sig ur detta och anklaga miljöpartisten för att ljuga så kontrar vänsterpartiet med att hålla med Miljöpartiet i denna ankagelse. Man kan alltså återgå lite grann till det uttalande Mona Sahlin använde mot Reinfeldt, med att anklaga honom för att låta som en gammal socialdemokrat. Alltså kan man ju försvara Mona's uttalande och faktiskt säga att det låter som att hon trots allt har rätt.
Vad sägs om att vi nu går ihop, Moderaterna med Socialdemokraterna? Vi verkar ju uppenbarligen föra liknande politik iaf!
Eller förresten, glöm det sista - skulle nog aldrig funka! Sossarna skulle bara försämra för Sverige och sedan skylla på Moderaterna. Som vanligt!

Morgoninlägg

Riktig jävla toppendag! Man kliver ut från centralen, får nästanen vattendroppe i skallen och så stinker det fjärt i hela stan. Denna dag kan ju bara bli oförglömlig!
Ha den äran på födelsedagen!

Nattrapport

Då sitter man här, lika sömnlös som vanligt... Jag kan verkligen inte förstå varför jag har så svårt att somna på nätterna!?
Är liksom helt omöjligt på något konstigt sätt. Antagligen så beror det på rädslan av att försova sig, eftersom jag sover hur bra som helst de nätter jag inte har någon tid att passa nästkommande dag.
Då är frågan, beror det enbart på ångest? och vart kommer egentligen denna ångest ifrån? Är det att jag har så mycket att göra, men är alldeles för lat för att börja. Eller är det på grund av något annat? I så fall vad? Kan man få hjälp emot det?
Känner att dessa sömnlösa nätter börjar bli aningens uttröttande. Finns ju inte heller något att se på teven.

Nåja, ska göra en kraftansträgning att gå och sova nu!
Hej så länge!

onsdag 19 september 2007

Svar på kommentar!

"Ähum, kära du, din partiskhet är nästan outhärdligt slående. Mer ojämna jämförelser får man leta länge efter. Dina vänsterexempel är mer extrema än dina högerexempel. Nog hade det varit lite jämnare i plågor om du jämfört med nåt nazistiskt, då också då också den ideologin är högerinriktad. Kan även sådana inriktningar bidra med något gott i detta "Högerns århundrade", eller?"

Skulle gärna vilja svara på detta väldigt långdraget, men ska nog nöja mig med att säga att du är en patetisk nolla som inte ens vågar stå för dina åsikter!
En annan sak är att nazisterna du talar om (Jag utgår från att du menar NSDAP?). Vi ska väl kanske reda ut lite grann ang detta parti.
N - National
S - Sozialistische
D - Deutsche
A - Arbeiter
P - Partei

Man kan tillägga att Moderaterna tog kraftigt avstånd från NSDAP och vägrade sammarbeta med detta nazistiska parti, eftersom man ansåg de inte vara mänskliga. Hur mycket avstånd tog socialdemokraterna? De lät tyskarna färdas på svenska stambanan genom Sverige och till Norge. De förhandlade med Tyskland och sålde järnmalm till lågpris som tyskarna sedan använde för att kriga mot demokratin.
Vem är det som är partisk nu då? Jävla nazist!

Gustino Coach dag 1 - Lunch

Har just ätit en helt sjukt god lunch med receptet från Gustino Coach!
Jag bara måste dela med mig av detta receptet, är verkligen jätte lätt och minst lika gott =D


2 port
Ingredienser:

2 st kycklingfiléer, ca 250 g
4 st potatisar av mjölig sort
smör
salt och svartpeppar
ca 100 g Apetina feta i olja med oliver
1 dl créme fraiche franska örter


Gör så här:
Skala, skiva och koka potatisen mjuk, ca 10 min i saltat vatten. Stek kycklingen i smör i en stekpanna 5 - 6 min på varje sida. Salta och peppra. Strö fetaost och oliver över kycklingen. Häll av vattnet från potatisen och spara lite. Mosa potatisen och rör i créme fraiche och ev lite kokvatten.


Är verkligen något alla borde testa att äta! Som sagt, superlätt också!
Nu blir det Ica Maxi på en stund, blev aldrig igår. Måste skriva inköpslistan för vad som ska ätas imorgon & på fredag.
Ha de bäst så länge!

tisdag 18 september 2007

Mona Sahlin

Kollade tidigare ikväll på "Rakt på med K-G Berström" och det är allt annat än mobbat! Tänk på att man faktiskt har rösträtt till nästa val, och det är viktigt att man redan nu börjar vara vaken för de politiska debatter som ges på tv & Radio. Helst av allt ska man ju se dem live, dock lyckas jag alltid missa dessa.
Men satsar på att vara på Norrmalmstorg nästa gång Reinfeldt är där och förgyller dagen!

Nog om Reinfeldt nu, för nu ska vi snacka rött. Alltså kommer man onekligen in på Sossarna och deras partiordförande, Mona Sahlin.
Hon intervjuades av K-G och jag måste säga att man förstår väldigt lite av vad hon säger. Hon låter väldigt mycket som en hemmamorsa som ska natta sin son/dotter vilket är något irriterande när hon faktiskt pratar om så viktiga saker som politik!
Mona Sahlin var som vanligt väldigt inställsam och trevlig mot intervjuaren och skulle försöka smöra sig in hos K-G.
Dock vet väl de flesta, precis som jag, att K-G är en man som man inte smörar sig in hos. Han är en mycket kompetent man och visar aldrig sin egna åsikt när han pratar om politik, vilket han ska ha en stor eloge för!

Några saker som kom upp under programmets gång var bland annat:
  • Samtidigt som Mona Sahlin blev egen företagare, gick hon ur facket. Vad jag vet har väl alltid sossar talat väldigt varmt om facket, och att man är korkad om man inte är medlem? Dessutom bygger ju socialdemokratin på socialismen som inte vill att man ska kunna äga privata företag. Förklara dig ur det här Sahlin!
  • 1/3 av jobben som bildats sen valet 2006, beror enbart på regeringen!
  • Mona berättade att hon, Peter Eriksson & Lars Ohly hade stått häromdan och "fnissat" ihop... Trovärdig partiordförande måste jag säga!
  • Hon lät på något konstigt sätt nästan avundsjuk på det goda arbetet alliansen emellan och sa att hon skulle kunna tänka sig att åka till Bankeryd inför nästa val. Precis som alliansen gjorde till valet 2006.
  • Några trevliga (?) påminnelser också om Monas föregångare, Göran Perssons uttalanden om Mona i programserien "Ordförande Persson" kom också på tapeten. Bland annat: "Hennes styrka är inte tänkandet" eller "Man tilltror en högre politisk kompetens än hon har".
  • Hon berättade att hon INTE kommer gå till valet på höjda skatter, utan kommer låta bland annat fastighetsskatten förbli borta, samt låta jobbskatteavdraget vara kvar. Att höja A-kassan var inte heller direkt övertygande. Hon uttryckte sig i stil med "Det får vi se då" Och eftersom hon är sosse brukar det betyda "Skönt att Moderaterna sänkte A-kassan, så slipper vi göra det och få en massa onda ögon på oss"

Panelen, som ikväll bestod av Lena Mellin, Erik Fichtellius & Peter Wolodarski, ansåg att Jan Björklund är en av de bästa skolministrar vi har haft i landet och de tror även att Mona Sahlin delar den uppfattningen. Detta bevisar hon genom att låta många av hans reformer kvarstå.
De var för övrigt smått kritiska till hennes ansiktslyft av Socialdemokraterna, eftersom många inom det partiet anser det vara onödigt eftersom de redan har, enligt SIFO, mandat i riksdagen fr.o.m. 2010. Detta betvivlar jag dock väldigt stort, eftersom det är väldigt många som inte vill se "Toblerone" som statsminister, samt att hennes s.k. ansiktslyft av partiet kommer se ut som en efterapning av Reinfeldts nytänkande inom Moderaterna.

Gustino Coach

När jag sitter vid datorn på eftermiddagen idag, får jag ett mail från Club Metro som säger att jag har blivit utvald till att prova på "Gustino Coach" i två veckor. Det är tydligen en helt ny sajt och det senaste inom viktnedgångsämnet!
Självklart anmälde mig, och har nu fått mitt första veckoschema för hur jag ska äta and so on. Eftersom den här dagen nästan har gått helt och middagen redan står på spisen så har jag bestämt mig för att dra igång imorgon. (Alltid detta imorgon...)
Ska i alla fall bli mycket spännande att prova på det här, och jag ska ta det här på största allvar!
Ska ut efter maten och handla, antagligen på Ica Maxi, för att få hem rätt råvaror. Förresten kanske jag ska tillägga att det är grymt lätta recept! Så det här kommer nog gå mycket smärtfritt antar jag!

Jag kommer blogga dagligen om hur det går med denna sajt, och hoppas ni kommer följa det med (så klart) stor spänning ;)
Ha de bäst! Nu ska jag äta den sista "normala" middagen på två veckor =D

måndag 17 september 2007

Vinst......igen!

Känner mig lite smått tvingad att skriva det här, eftersom ni töntar aldrig läser några intressanta tidningar och inte får reda på sånt som faktiskt är viktigt att veta!
Kostas Karamanlis är nu den nya premiärministern för Grekland. Behöver kanske inte skriva det här, men är väl lika bra att vara övertydlig mot er jävla nollor. Han är högerpolitiker! Alltså detsamma som Moderat! =D
Detta bevisar att 2000-talet är Högerns århundrade! Och vi ska sköta det här århundradet på ett mycket snyggare vis än vad de där kommunistsvinen gjorde med 1900-talet. För att nu inte bara sitta här och kasta ur mig en massa skit mot vänstern och sedan bara få skit för att man inte har några bevis - så kommer här några:
  • Sovjetunionen - Folket svalt och när det äntligen föll blev alla glada =D
  • Sovjetunionen - (Fortsättning) Stalin lät avrätta runt 20miljoner ryssar för att dem inte var kommunister!
  • Cuba - Behöver man säga mer?
  • Kina - Så korrupt att det är tragiskt...
Sen lite trevliga nyheter från 2000-talet:
  • Sen alliansen vann valet har arbetslösheten minskat
  • Folk har återigen råd att göra något för sina pengar förutom att ge allt till staten
  • ÄNTLIGEN! Kommer det fler betygssteg!
Finns mycket mer, men räcker nog så för denna gång.
Ska bara påminna också om att inte bara Sverige har röstat på högern under 2000-talet.
Grekland senast ikväll, Frankrike för nån månad sedan. Matti Vanhanen, finlans statsminister är också borgerlig/Centerpartist.

Men men, nog för ikväll. Nu ska nog här sovas! Även om det inte kommer gå....drack en cappuccino på kvällen....illa illa!

lördag 15 september 2007

På begäran av Max

Skulle vilja såga den inkompetenta jävla nollan Max. Han sitter och gnider sitt arsle på datorstolen och spelar nåt jävla spel samtidigt som han sitter och totalsågar min blogg för att jag aldrig sågar någon.
Dags för en sågning alltså! Du är så jävla patetisk så det finns inte! Om jag vore som dig skulle jag gå och hänga mig direkt, eller be någon som sitter inne på Hall att skjuta mig omedelbart! Skulle inte klara av 5 min i din kropp!
Till och med jag har ett mer värdefullt liv än dig Max, till och med jag! För du din lilla gnagare har ju inte ens tillräkligt händelsefullt liv för att skaffa en blogg!
Utan mig vore du ingenting!

fredag 14 september 2007

Digital Bild

Då har man digital bild igen...Idag förbättrar vi bilders utseende så man snyggar till färger och sånt....bla bla bla.
"Mina damer och herrar, får jag be er stänga ner skärmrna..? Nu kommer ett mycket spännande moment. Genomgång!" sa Håkan.
Sen gick han igenom bildformaten som finns på digitalkamerorna. .jpg & .bmp.
Nu ska vi byta färger på bilar, kan nog bli rätt kul tror jag! Försöker vara positiv till den här kursen =D

Ska bara meddela att det här var riktigt kul faktiskt att ändra färg på samma bil! Måste ladda upp bilder på bd!

torsdag 13 september 2007

"Han kände hur det stramade i benen när han satte sig ner på stolen för att påbörja eftermiddagslektionen, som på torsdagar var svenska. Någonstans hade han vetat redan igår under idrotten att den här dagen skulle bli smärtsam. Klasskompisen & bänkgrannen Mikael slängde upp sin väska på bordet och började leta efter sina böcker. Då hör de någon som pratar, ungefär som en radio. Joakim tittar på Mikael och frågar "Är det din väska som pratar?"
Mikael tittar frågande på Joakim och säger:
- "Nää, trodde det var din?"
En kort tystnad från pojkarna råder och sedan tar Joakim upp mobiltelefonen ur fickan och ser en bild på barndomsvännen Robin. Det visar sig snabbt att Robin har ringt ett videosamtal, och det var alltså det dem hade trott var radion!"


Vi skrev novell idag på svenskan, och det här skrev jag. Faktum är att det är sant! (Undantaget träningsvärken)

Trosdag (Ej felskrivet)

Kollade precis skolmailen och fick se ett hemskt brev från Ingela, min engelskalärare!

"Hej igen.

Jag har fått in sammanfattningen av artikeln (från engelskan) + word check-listor från de flesta av er, men långt ifrån alla har lämnat in. Gör det! Absolut senast fredag lunch behöver jag dem.

OBS! Word check-listorna ska vara fulla, ända ner!

Mvh
Ingela"


Det här meddelandet gav mig stark panikkänsla, och jag blev snabbt påminnd om att jag inte har lämnat in det här. Dags att börja jobba alltså!

onsdag 12 september 2007

Sex And The City

Tror faktiskt jag håller på att bli beroende av den serien! Men ärligt talat så är den riktigt rolig och är en sån serie man lixom bara vill ha mer och mer och mer av!
Nåt som helst aldrig ska ta slut. Ungefär som choklad =D

tisdag 11 september 2007

Melodifestivalstäderna klara!

9/2 Göteborg, Scandinavium.

16/2 Västerås, ABB Arena.

23/2 Linköping, Cloetta Center.

1/3 Karlskrona, Telenor Arena Karlskrona.

8/3 Kiruna, Arena Arctica, Kiruna (Andra chansen).

15/3 Stockholm, Globen (Final).

måndag 10 september 2007

Det blev en mycket mysig kväll tillsammans med Isabell, med en del te-drickande för min del =)
Vi öppnade ju då knappt böckerna förränn precis innan hon skulle gå, men det hör inte hit! Vi pluggade bra den sista stunden iaf =P

Måste bara säga att jag nyss läste Toves blogg, och hon citerar "Pojken som kallades Det" och den är verkligen MYCKET gripande måste jag säga!
Ska snatta en liten bit från henne, hoppas du inte hatar mig nu? (A)

"Hon beordrade mig att ta av mig kläderna och ställa mig vid köksspisen, jag skälvde av rädsla och förlägenhet. ... ... ... min belöning för att ha efterlev hennes regler och berätta sanningen blev ett hårt knytslag i ansiktet.
Sedan lutade hon sig framåt och vred på gasen på spisen. Jag blev genast skräckslagen, Det svartnade för ögonen och benen började vika sig under mig. Jag ville försvinna. Jag slöt ögonen och önskade att hon skulle gå upp i rök. Min hjärna gick i baklås när jag kände hur hon låste fast mig som ett skruvstäd med handen.
Du har gjort mitt liv till ett fullständigt helvete! fräste hon. Nu är det dags att jag visar dig hur helvetet ser ut! Hon grep tag i armen på mig och höll den över lågan som fladdrade i brandgult och blått. Det såg ut som min hud exploderade av hettan. Jag kände lukten av svedda hår från min brända arm. .... .... Sedan beordrade hon mig att klättra upp på spisen och lägga mig på lågorna så hon kunde se mig brinna."

Man fattar inte att det verkligen är sant alltså :O

Hur som helst så funderar jag på att börja skriva efter ett visst tema, är det någon som har förslag på tema? =)
Ska nu också tillägga att jag inte väntar mig något svar på den frågan, för mina läsare måste vara dom lataste som finns på denna jord!! Ingen av er kommenterar ju! (Okej, men väldigt väldigt sällan!)
Jag skulle vilja se lite fler kommentarer så man får lite motivation att fortsätta skriva...

söndag 9 september 2007

Hur?

Hur definierar man frukost?
Antingen att det är en måltid som äts vid en tidig tidpunkt, eller en måltid man äter när man nyss vaknat. I min vardag existerar i vanliga fall inte frukost =P

Frölundamatchen igår gick ju inte så jätte bra, men en andra plats i Nordic Trophy Cup, och €45.ooo är ju inte heller helt fel! Dessutom att få drämma till alla Färjestadsfans kändes grymt härligt! FBK kom ju bara på en tredje plats =D

Megachatten igår var som sagt ytterst trevlig, och jag tycker vi gör om samma sak ikväll. Eller vad säger ni? =)
Om någon annan vill vara med, så säg till! Kan dock inte garantera att ni får vara med, är ganska hårda krav på dom som väljs ut att få vara med =P

Ska plugga nu med Isabell, hörs! =)

Vad händer?

Oj oj oj, nu är det ju flera dagar sen sist! Skärpning nu alltså!
Dock har det väl inte hänt så mycket i mitt liv, och är lite för seg så här på kvällen för att komma på nåt annat att skriva om. Därför drar jag snabbt igenom vad jag gjorde nyss:
Hade megachatt med Max, Tjäder, Nattis, Marit/Sara - Visste ibland inte vem som skrev, haha!
Var väldigt underhållande iaf. Sen vart jag trött, precis som dom andra, och då var det inte roligt längre =(

Ska sova strax, vill bara ta tillfället i akt att tipsa er om ett jätte enkelt sätt att vara nyttiga på!
Ta 2 msk linfrön och sätt i ett glas. Häll i vatten tills det täcker linfröna, och låt stå tills det blir lite geléaktigt. Drick =)
Nu ska jag sova!

torsdag 6 september 2007

8.00 - 13.05 idag. Skulle dessutom sitta i frisörsstolen 13.15 så det blev att skynda sig till tunnelbanan! Men det gick rätt bra, och 13.17 entrade jag Mirres salong. Mirre själv stod som vanligt bakom kassan och kvittrade på som vanligt, hon är verkligen hur trevlig som helst! Hon berättade att hon inte har krockat sen sist, vilket kändes ganska skönt =P

Natalie var nu i 7:e månaden, och skulle bara jobba 1,½ vecka till, sen blir hon hemma med barnet. Alltså betyder det rent praktiskt för min del att jag inte kan välja vem som har bäst med tider Natalie eller Mathias, utan måste numer gå enbart till Mathias i ett helt år, och anpassa mig efter hans lediga tider.
Men det gör jag så gärna, bara jag blir bra i håret =P

I alla fall så är jag, som ni säkert redan har förstått så är jag ju nyklippt nu. Ska försöka lägga upp bilder på håret på bilddagboken. Glömde dock att fota före-bild, så ni får väl kolla på lite äldre bilder och försöka tänka hur det har sett ut!
Känns iaf lite annorlunda när inte halva peruken hänger ner i ögonen hela tiden, men känns skönt också =)

Ska nog gå och kolla efter ett par bågar till glasögon imorgon. Wish me good luck!

Nu ska jag lägga mig ner med Martina Haag's bok "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra)" God Natt folks!

onsdag 5 september 2007

Tung, lång dag

Har precis kommit hem ifrån Ica Maxi, och strax före det var jag som sagt i stan med Isabell. Eller "Gracell" som min mobil envisas med att skriva...
Hur som helst, vi hittade en kamera och hon kände sig nöjd. Hon köpte även lite annat också, men ska väl inte bli för personlig här va? =P

Är ganska tankspridd idag, därför kan det hända att jag upprepar mig i inläggen, men jag vaknade iaf strax efter 5 imorse, och ungefär halv 6 stod jag i duschen och duschade så klart, haha!
Tåget var i tid i morse, så allt har flytit på fläckfritt hela dan!
Men känner att jag börjar vara ganska slut, både fysiskt och psykiskt. Kommer bli grymt skönt att lägga sig ner i sängen och sova sedan! Jag hoppas verkligen att jag får sova en hel natt som omväxling. Har ju som benägenhet att vakna ett antal gånger under de få timmar ajg sover...dessutom är jag ju pigg varje gång jag slår upp ögonen!
Men men, sömnen väntar väl på en stund...

Dagsinlägg

Sitter här med en tekopp i handen och inväntar nu att Isabell ska sluta skolan och ringa till mig så vi kan åka in till stan. Vi skulle köpa nån present till hennes mor, antagligen en digitalkamera. Hoppas inte hon läser den här bloggen nu ;)

På datorkunskapen var Mansoor ovanligt tydlig, och det märktes att han hade tagit åt sig av kritiken av oss! Han artikulerade väl, talade långsamt & frågade om alla hängde med! Chocken var stor!
Ännu större chock fick vi i slutet av lektionen när han delar ut ett häfte på 65-sidor + två mindre häften med uppgifter som ska vara klara till nästa gång. Vi fick också veta att de 65-sidorna är till hjälp för oss till provet som kommer om exakt en vecka :O

Nu ringde Isabell, och ska börja röra mig mot tåget nu. Hörs!

tisdag 4 september 2007

Vi fick idag veta att vi inte har någon samhälls på torsdag, utan ska istället kolla på två filmer, en om liberalism & den andra om konservatism eller socialism, hon hade inte bestämt sig.
Fick idag också en uppgift att jämföra Sverige med valfritt land och se på vilka punkter länderna är lika och på vilka punkter de skiljer sig. Lät först som en lätt uppgift, men sedan började jag fundera och insåg att det här är en uppgift man skulle behöva ett helt år på sig att genomföra :O
Dock sa hon visserligen att man bara skulle skriva ett A4, men man vill ju skriva mer än så!
Jag har förresten valt att jobba om Liechtenstein. Landet verkar för övrigt helt underbart enligt mina mått =D
Man vet aldrig, kanske händer att man flyttar dit en dag? Max, sluta jubla!

Frölunda gick tyvärr på en hård förlust idag i Nordic Trophy Cup, men vi spelar ändå finalen mot Kärpät på lördag och den matchen kommer vi vinna!
Vi kommer gå segrande ur Nordic Trophy Cup, precis som vi kommer göra ur Elitserien!

Nog om sport, jag ombokade som sagt tandläkartiden =D (Se tidigare inlägg)
Jag har även bokat in en klipptid på fredag kl. 11,00 hos Natalie (Mirres). Förslag på hur jag ska klippa då? Skriv i kommentarsfältet nedan!

När jag kom hem från skolan var jag så där lagomt frusen och bestämde mig i vanlig ordning för att göra en kopp te. Men idag gjorde jag även en brasa i kaminen och satt och myste i värmen, det var helt fantastiskt! Rekomenderas att göra det nu så här fram emot hösten!

Äntligen! =D

Nu har jag snackat med tandläkarn och bokat om tiden, *puh!*
Nu har jag lyckats skjuta upp det ända till November, så ångesten är dämpad för tillfället.

Återkommer senare ikväll!

På skolan

Sitter på engelskalektionen nu och jobbar med att översätta en låttext....eller egentligen så bloggar jag ju, men det var en annan sak. Vill bara återigen påminna om undersökningarna som håller på här till höger---->
Fyll i dem så blir jag glad! Speciellt om ni väljer rätt val, vilket inte mr. Martin har gjort på fråga nr. 2.
(Anledningen till att jag vet att det är han, är för att ingen annan människa på denna jord kan rösta så jävla korkat!)

Frölunda spelar iaf finalen idag mot Linköping i Borås tror jag det var, matchen kommer sändas på tv4;s sportkanal, måste gå igenom boxern och se om den finns hemma, annars får jag helt enkelt hemsöka någon som har den!
Det är en mycket viktig match nämligen! Tänk att få inleda elitserien med att komma direkt från att ha kört över de andra lagen i "Nordic Trophy Cup"! Vore ju ett rent drömscenario! Dessutom skulle Frölunda säkert göra om samma bragd som 2004/2005, dvs. SM-guld.

Annars har jag väl inte så mycket att tillägga, tåger var inställt imorse - igen! Ångesten var stor. Men tog istället 7,21 från Tullinge stn, och struntade i den dagliga promenaden till Hötorget så hann jag i tid. Glädjen var stor.

För övrigt måste jag påminna samtliga läsare om min tandläkartid på torsdag, där kan vi verkligen snacka om ångest! Jag hittade min "inbjudan" idag, den låg bredvid datorn under en massa andra papper. 11,15 är den magiska tiden, men måste nog boka om det (Oturligt nog) för att inte missa något av skolan.
Men men, ska nog gå och hänga mig i en källare innan torsdag, så slipper jag tandläkarn.....vore smart tycker jag =)

måndag 3 september 2007

Monday, Monday

Var på skolan idag, chockerande va?
Men måste bara berätta att den här klassen bara blir mer och mer speciell! Idag på NK:n så visade Kristoffer upp sitt "riktiga jag" för mig, Emil & Micke. Det var en syn för gudarna alltså!
Människan berättade bland annat att han har hoppat ut genom ett fönster - som var stängt!
Det är sånt som bara han kan lyckas med tror jag...inte ens jag skulle göra sånt :O

I alla fall, efter skolan gick jag ut på stan. Bland annat åkte jag till östermalm i ett ärende åt min mor - Alltså är det inte mitt fel att jag var där!
Hur som helst, pengarna sprutade fort och nu har jag ångest för det. Funderar på hur jag ska bli av med det här begäret av att köpa något när jag är på stan. Vissa kan ju gå och prova en massa kläder för att sedan bara hänga tillbaka det och sen glömma bort det, men om jag provar så betyder det att jag köper!

På torsdag ska jag till tandläkaren, har äkta ångesten inför det! Dessutom minns jag inte heller vilken tid det var, måste ringa imorgon och kolla det! Helst av allt skulle jag vilja boka om det till år 2010, men det går dem väl antagligen inte med på.
Ska för övrigt på en ny synundersökning snart igen, jag har tydligen bra syn men ser ingenting....skumt dilemma.

Ska sova nu, God Natt

Glöm förresten inte undersökningarna till höger ----->

lördag 1 september 2007

Släktmiddag

Släktmiddag innebär i min släkt att något stort måste berättas, även om det inte är själva meningen med släktmiddagen. Men alla ser det som ett utmärkt tillfälle till att berätta något.
Denna gång blev det Nadja som kom med den stora nyheten att hon är med barn! Är redan i 7:e veckan, och ska alltså få barn i April. Grattis Grattis till dig & Jimmy!

Har aldrig egentligen fattat vad folk menar med att det värsta som finns är att träffa släkten, är det jag som har en konstig släkt som är rolig att träffa eller?
Haha, gick ni på den lätta? =P
Är ju kul att träffa dom trevliga, som Nadja och numer får man väl räkna med Jimmy också, men resten är väl så där lagomt. Visst, Agneta & hennes man är det inget fel på! Men det är dom enda som är roliga att träffa. Jag började tänka och kom ihåg jularna som vi förut brukade fira hos farmor & hennes sambo (Farmor jag inte pratar med) och där kunde man verkligen snacka om öken! Är nog det absolut tråkigaste jag har varit med om att vara en jul hos henne!
Är fan så man får ångest långt upp över öronen bara man tänker på det, och ju mer jag skriver om det desto mer ångest får jag. Fy fan vad tråkigt vi hade!
Alla skulle komma exakt ett visst klockslag, och var man för tidig eller för sen så vart hon sur och så var den kvällen förstörd och då blev kvällen ännu tråkigare.
Det enda man väntade på hela kvällen var att "tomten" skulle komma så man kunde "bli trött" och åka hem sedan och leka med leksakerna man hade fått.
Men kärringskrället lärde sig mitt knep och började sedan erbjuda att jag kunde sova över hos henne så slapp mor & far åka hem så tidigt och så kunde jag sova när jag blev trött. Så var hela natten & juldagen förstörd alltså.

Men för att återvända till lördagen, det var helt ok släktmiddag faktiskt, inte den bästa och inte den sämsta.

Till något helt annat: BD är uppdaterad, kolla in den folks!

Fredag

Bestämde mig idag för att avskriva mig tyskan, beroende på det dåliga schemat. Att läsa tyska är något jag har velat göra ända sen jul i sexan. Så när tillfället äntligen erbjöds, så kommer nackdelen: Jag har 75 timmars hål fram till tyskalektionerna. Alltså kan jag lika gärna strunta i att läsa tyska, eftersom jag säkert ändå inte kommer få MVG. Funderar istället på att kanske ta japanska, eftersom det har ett bättre schema, och så är det säkert mer användbart i framtiden att kunna ett asiatiskt språk.

För att göra den här dagen ännu sämre, så håller jag på att bli sjuk. Nu är det bevisat, inte längre bara någon undanflykt till att få ta en femma på eftermiddan, utan nu är jag verkligen på väg att bli sjuk. Riktigt sjuk, en sån där sjuka när halsen värker och kranen droppar.
Jag somnade vid 16-tiden idag, och vaknade vid 21. Har varit trött sedan dess, och ska alldeles strax återgå till min skönhetssömn. Förresten så fryser jag.